ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE SYRAH-TRAMINER 2009 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142003424

Εξαντλημένο
Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. Εδώ έχουμε μια πρωτοποριακή, σε παγκόσμιο επίπεδο, συν-οινοποίηση του ερυθρού Syrah με το λευκό Traminer.
Εκραγισμός - έκθλιψη και συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών για 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 18ºC και 22ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων, όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 4 μήνες.
Βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνουμε τόσο τον φρουτώδη χαρακτήρα του Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιών του Traminer. Το βαρέλι είναι διακριτικό. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, την ισορροπία του και την μακράς διάρκειας επίγευση.
Γεύσεις που αναζητούν ένα κόκκινο κρασί με κομψό και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα. Πικάντικα κρέατα, αλλαντικά, κυνήγι.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνουμε τόσο τον φρουτώδη χαρακτήρα του Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιών του Traminer. Το βαρέλι είναι διακριτικό. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, την ισορροπία του και την μακράς διάρκειας επίγευση. |
Ποικιλίες : | Syrah , Traminer |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός , Ξηρός Επιτραπέζιος Οίνος |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Γεύσεις που αναζητούν ένα κόκκινο κρασί με κομψό και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα. Πικάντικα κρέατα, αλλαντικά, κυνήγι. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο , Ήπειρος |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες στο Γινιέτς είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir και Traminer. Ο τρύγος γίνεται συνήθως κατά τις αρχές ή τα μέσα Οκτώβρη, λες και ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, κρατά για το τέλος αυτούς τους ορεινούς αμπελώνες της Ηπείρου. |
Οινοποίηση : | Συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών για 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 18ºC και 22ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων, όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 4 μήνες. |
Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Syrah-Traminer |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE SYRAH-TRAMINER 2009 ΕΡ...
Περισσότερα -
NETGEAR WNR1000 RANGEMAX BROADBAND WIRELESS N...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU CHANTALOUETTE 2011 ΕΡΥΘΡΟ 750ML...
Περισσότερα -
VGA PNY NVIDIA GEFORCE RTX4070 SUPER 12GB OC ...
Περισσότερα -
TAKEMS 16GB COLORLINE NT USB STICK 20MB READ ...
Περισσότερα -
LOGITECH 920-012148 G PRO X TKL LIGHTSPEED GA...
Περισσότερα -
SPEEDLINK SL-6230-N04 PANGEA - NATURE MOTIF M...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ DOMAINE D'EUGENIE VOSNE ROMANEE CLOS D'...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ FAMILIA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ...
Περισσότερα -
PERIXX PERIBOARD-409 H MINI USB KEYBOARD WITH...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |