ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142003145
Εξαντλημένο
Αρκετά βαθύ για τα μέτρα του Ξινόμαυρου. Αρώματα πυκνά κόκκινων φρούτων, μαύρου κερασιού, ντομάτας, βανίλιας και πιπεριού, σκόνη κακάο και ελαφρά ζωικά συμβάλλουν στη τελική σύνθεση. Στόμα γεμάτο, με καλή δομή και τυπική ισορροπία της τονισμένης οξύτητας, ενσωματωμένες τανίνες σε ένα συνδυασμό που, κρατώντας την παράδοση, εξελίσσει τη Νάουσα στην πλευρά της πολυπλοκότητας.
Η Νάουσα και το Ξινόμαυρο δεν χρειάζονται συστάσεις. Το Κτήμα Διαμαντάκου είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας στην περιοχή Μαντέμι. Σκοπός του είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών και η ανάδειξη της πολιτισμικής σημασίας του κρασιού στην ευρύτερη περιοχή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυκλοφορία παλαιότερων επιλεγμένων εσοδειών δίνοντας την δυνατότητα να ανακαλύψουμε του προφίλ του Ξινόμαυρου.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών συνυπάρχει αρμονικά με την πληθωρική γεύση φρούτων, λουλουδιών, μελιού και σταφίδας. |
| Ποικιλίες : | Ξινόμαυρο 100% |
| Γλυκύτητα : | Ξηρό |
| Τύπος κρασιού : | ΠΟΠ Νάουσας |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Απολαύστε το στους 16-18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Παραγωγός : | Κτήμα Διαμαντάκου |
| Οινοποίηση : | Τρύγος: Ο τρύγος γίνεται συνήθως στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 1000 κιλά σταφυλιών ανά στρέμμα. Η συλλογή γίνεται χειρονακτικά και η μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο είναι άμεση καθώς στεγάζεται στο κέντρο του αμπελώνα. Ο τρύγος πραγματοποιείται στις πρωινές ώρες της ημέρας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες αυτής. Οινοποίηση: Χρησιμοποιείται η μέθοδος της κλασικής ερυθρής οινοποίησης. Τις πρώτες δύο ημέρες γίνεται εκχύλιση των ανθοκυανών σε κάθε δεξαμενή και ακολουθεί ο εμβολιασμός για την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Οι θερμοκρασίες της τελευταίας κυμαίνονται από 22-26°C. Τα στέμφυλα διαβρέχονται καθημερινά και με έντονο ρυθμό. Μόλις επιτύχουμε το επίπεδο των φαινολικών συστατικών που επιθυμούμε μειώνουμε το ρυθμό διαβροχής. Η διαδικασία οινοποίησης ολοκληρώνεται με τη μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση: Το πλέον κρίσιμο στάδιο στη διαδικασία παραγωγής του οίνου αποτελεί η φάση της ωρίμανσης. Η κάβα του Κτήματος είναι εξοπλισμένη με σαράντα δρύινα βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης προέλευσης. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 11 οC έως 20 οC καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και η σχετική υγρασία της κάβας στο 50-65%. Ο χώρος είναι αεριζόμενος προς αποφυγή συσσώρευσης παθογόνων μικροοργανισμών για τον οίνο. Η παραμονή του οίνου στα βαρέλια διαρκεί 12 μήνες. Ακολουθεί η εμφιάλωση αυτού και η αναγωγική παλαίωση στην κάβα για επιπλέον 6 έως 12 μήνες προτού οδηγηθεί στην κατανάλωση. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ...
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ WHISKY SPIEGELAU, TUMBLER,...
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΙΛΟΘΗΚΗ ΞΥΛΙΝΗ ΜΟΝΗ
Περισσότερα -
BITTERS FEE BROTHERS CRANBERRY 150 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BARBERA D' ALBA G.D. VAJRA DOCG 2022 ΕΡ...
Περισσότερα -
ΒΟΤΚΑ ABSOLUT VANILΙA 1000 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ L' HOSPITALET DE GAZIN 2014 ΕΡΥΘΡΟ 750M...
Περισσότερα -
RUM DON PAPA MASSKARA 700ML
Περισσότερα -
GIN BOTH'S OLD TOM 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA CONSEILLANTE 1997 ΕΡΥΘΡΟ 750...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




