ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CUVEE ELISABETH SALMON ROSE 2002 ΡΟΖΕ 750 ML 142002975

Εξαντλημένο
Αρώματα φουντουκιού με μαγευτικούς τόνους από φυλλώματα και νότες από αμυγδαλωτά. Η φινέτσα του παραμένει ζωντανή και ενεργητική. Τελείωμα πικάντικο, νότες πιπεριού. Αποτέλεσμα της αυστηρής και άριστης διαδικασίας οινοποίησης από τον πύργο του Billecart Salmon
Δύναμη και πολυπλοκότητα για ένα κρασί που δημιουργήθηκε το 1988 ως φόρος τιμής στην συν-ιδρύτρια του πύργου. Σαμπάνια που μπορεί να διατηρηθεί για 15 έτη, αποτέλεσμα της άριστης επιλογής αμπελιών και της αυστηρής και άριστης διαδικασίας οινοποίησης.
Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12°C.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρώματα φουντουκιού με μαγευτικούς τόνους από φυλλώματα και νότες από αμυγδαλωτά. Η φινέτσα του παραμένει ζωντανή και ενεργητική. Τελείωμα πικάντικο, νότες πιπεριού. Αποτέλεσμα της αυστηρής και άριστης διαδικασίας οινοποίησης από τον πύργο του Billecart Salmon |
Ποικιλίες : | Chardonnay, Pinot noir |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Αφρώδη |
% αλκοόλ : | 12% |
Συνοδεύει : | Μπορεί να συνοδεύσει τα καλύτερα πιάτα σας, από πουλερικά έως επιδόρπια κόκκινων φρούτων. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Ιδανικές συνθήκες παλαίωσης είναι σε θερμοκρασία 10-12°C ώστε να διατηρηθεί για 10 - 15 έτη. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι περίπου στους 10°C. Πριν το σερβίρισμα προτείνεται η παραμονή της σαμπάνιας για 20 λεπτά σε δοχεία με νερό και πάγο. Το φελλό προσπαθείστε να το βγάλετε με απαλές κινήσεις και χωρίς να κουνήσετε τη σαμπάνια. Σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας! |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2002 |
Περιοχή : | Καμπανία |
Αμπελώνες : | Η Billecart-Salmon είναι μια σαμπάνια που έγραψε ιστορία. Το 1999, επτά από τους καλύτερους δοκιμαστές στον κόσμο μαζεύτηκαν στη Στοκχόλμη για να αποφασίσουν ποια ήταν η καλύτερη σαμπάνια του 20ου αιώνα. Η δοκιμασία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μέσα στα 140 κρασιά που παρουσιάστηκαν υπήρχαν όλα τα μεγάλα ονόματα: Cristal, Krug, Dom Perignon, κλπ. Η Billecart-Salmon ήρθε πρωτοδεύτερη με την 1959 και την 1961. Η Billecart-Salmon έδωσε βάση στη γνωστοποίηση του αποτελέσματος αν και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για τα άτομα που παρακολουθούν την πορεία αυτού του μικρού και σχετικά άγνωστου οίκου. Οι σαμπάνιες αυτές έχουν ένα πολύ ιδιότυπο στυλ. Απαλότητα, κρεμώδη αίσθηση στο στόμα, πολυπλοκότητα και φινέτσα παντρεμένες τέλεια. Δεν υπάρχουν ψεγάδια, δεν υπάρχουν ραφές. Το σύνολο είναι δομημένο με έναν τρόπο που φαίνεται τόσο φυσικός που φαντάζει εύκολος. Όλα τα επιμέρους στοιχεία έχουν το ρόλο τους και τίποτα δεν περισσεύει. Αυτή η ντίβα σαγηνεύει με τη στόφα και τον χαρακτήρα της. |
Οινοποίηση : | Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12°C. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CUVEE ELISABETH SAL...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NATIVE MILLER LEMONADE YELLOW (38.5)
Περισσότερα -
ΟΛΟΣΩΜΟ ΜΑΓΙΟ TRIUMPH VENUS ELEGANCE 17 OP PT...
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ BOXER SLOGGI SWIM PAPAYA ROCKS ΜΠΛΕ ΣΚΟ...
Περισσότερα -
ΝΥΧΤΙΚΟ TRIUMPH BODY MAKE-UP SLIPWEAR DRESS 0...
Περισσότερα -
ΖΑΚΕΤΑ BODYTALK LOOSE ΜΑΥΡΗ (L)
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE RUN FALCON 2.0 TR...
Περισσότερα -
ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Περισσότερα -
ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ
Περισσότερα -
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |