ΚΡΑΣΙ ALTEO 2003 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142001524

Εξαντλημένο
Η υψηλή περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό μπουκέ που θυμίζει δαμάσκηνα, βατόμουρα και σιρόπι κερασιών, με πικάντικες νότες, που προέρχονται από την συγκέντρωση των σακχάρων λόγω της ξήρανσης των σταφυλιών.
Στον ουρανίσκο το υψηλό επίπεδο οινοπνεύματος μετριάζεται από την έντονα φρουτώδη γεύση, ξηρά αλλά και πολύ ώριμη, με καλοδομημένη οξύτητα και ισορροπημένες τανίνες.
O αμπελώνας βρίσκεται κοντά στο Marano, σε μια από τις καταλληλότερες περιοχές του Valpolicella, που χαρακτηρίζονται για το αργιλώδες ασβεστούχο χώμα του. Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, μόνο ο καλύτερος και ωριμότερος καρπός επιλέγεται. Στη συνέχεια τα σταφύλια ξεραίνονται για πέντε έως έξι μήνες.
Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα οι δεξαμενές χάλυβα, και μετά το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τρία έτη. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παραμένει στο κελάρι σε μια σταθερή θερμοκρασία 15°C για περαιτέρω παλαίωση. Το Amarone που προκύπτει είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αρώματος και γεύσης.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Η υψηλή περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό μπουκέ που θυμίζει δαμάσκηνα, βατόμουρα και σιρόπι κερασιών, με πικάντικες νότες, που προέρχονται από την συγκέντρωση των σακχάρων λόγω της ξήρανσης των σταφυλιών. Στον ουρανίσκο το υψηλό επίπεδο οινοπνεύματος μετριάζεται από την έντονα φρουτώδη γεύση, ξηρά αλλά και πολύ ώριμη, με καλοδομημένη οξύτητα και ισορροπημένες τανίνες. |
Ποικιλίες : | Corvina, Rondinella |
Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | DOC Amarone Dellavalpolicella classico |
Αμπελώνες : | O αμπελώνας βρίσκεται κοντά στο Marano, σε μια από τις καταλληλότερες περιοχές του Valpolicella, που χαρακτηρίζονται για το αργιλώδες ασβεστούχο χώμα του. |
Οινοποίηση : | Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, μόνο ο καλύτερος και ωριμότερος καρπός επιλέγεται. Στη συνέχεια τα σταφύλια ξεραίνονται για πέντε έως έξι μήνες. Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα οι δεξαμενές χάλυβα, και μετά το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τρία έτη. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παραμένει στο κελάρι σε μια σταθερή θερμοκρασία 15°C για περαιτέρω παλαίωση. Το Amarone που προκύπτει είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αρώματος και γεύσης. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ALTEO 2003 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
VGA GIGABYTE GEFORCE GTX1080TI TURBO 11G GV-N...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ REBEL YELL SMALL BATCH STRAIGHT RYE 75...
Περισσότερα -
DISNEY HEADPHONES NIGHT BEFORE CHRISTMAS
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ TRILOGIA ΚΤΗΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ 2014 ΕΡΥ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHAMBOLLE-MUSIGNY PREMIER CRU LES BAUDE...
Περισσότερα -
ASROCK P55M PRO
Περισσότερα -
BASICXL BXL-SP10PI USB 2.0 POWERED SPEAKER SE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LE CASTELOT ST. EMILLION GRAND ...
Περισσότερα -
ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK AB350M PRO4 R2.0 RETAIL
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |