ΚΡΑΣΙ ALTEO 2003 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142001524
Εξαντλημένο
Η υψηλή περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό μπουκέ που θυμίζει δαμάσκηνα, βατόμουρα και σιρόπι κερασιών, με πικάντικες νότες, που προέρχονται από την συγκέντρωση των σακχάρων λόγω της ξήρανσης των σταφυλιών.
Στον ουρανίσκο το υψηλό επίπεδο οινοπνεύματος μετριάζεται από την έντονα φρουτώδη γεύση, ξηρά αλλά και πολύ ώριμη, με καλοδομημένη οξύτητα και ισορροπημένες τανίνες.
O αμπελώνας βρίσκεται κοντά στο Marano, σε μια από τις καταλληλότερες περιοχές του Valpolicella, που χαρακτηρίζονται για το αργιλώδες ασβεστούχο χώμα του. Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, μόνο ο καλύτερος και ωριμότερος καρπός επιλέγεται. Στη συνέχεια τα σταφύλια ξεραίνονται για πέντε έως έξι μήνες.
Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα οι δεξαμενές χάλυβα, και μετά το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τρία έτη. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παραμένει στο κελάρι σε μια σταθερή θερμοκρασία 15°C για περαιτέρω παλαίωση. Το Amarone που προκύπτει είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αρώματος και γεύσης.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Η υψηλή περιεκτικότητα του σε οινόπνευμα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό μπουκέ που θυμίζει δαμάσκηνα, βατόμουρα και σιρόπι κερασιών, με πικάντικες νότες, που προέρχονται από την συγκέντρωση των σακχάρων λόγω της ξήρανσης των σταφυλιών. Στον ουρανίσκο το υψηλό επίπεδο οινοπνεύματος μετριάζεται από την έντονα φρουτώδη γεύση, ξηρά αλλά και πολύ ώριμη, με καλοδομημένη οξύτητα και ισορροπημένες τανίνες. |
| Ποικιλίες : | Corvina, Rondinella |
| Τύπος κρασιού : | Ξηρός |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Περιοχή : | DOC Amarone Dellavalpolicella classico |
| Αμπελώνες : | O αμπελώνας βρίσκεται κοντά στο Marano, σε μια από τις καταλληλότερες περιοχές του Valpolicella, που χαρακτηρίζονται για το αργιλώδες ασβεστούχο χώμα του. |
| Οινοποίηση : | Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, μόνο ο καλύτερος και ωριμότερος καρπός επιλέγεται. Στη συνέχεια τα σταφύλια ξεραίνονται για πέντε έως έξι μήνες. Η ζύμωση πραγματοποιείται μέσα οι δεξαμενές χάλυβα, και μετά το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τρία έτη. Μετά την εμφιάλωση το κρασί παραμένει στο κελάρι σε μια σταθερή θερμοκρασία 15°C για περαιτέρω παλαίωση. Το Amarone που προκύπτει είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αρώματος και γεύσης. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ALTEO 2003 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ NIKKA 17 ANS TAKETSURU 700 ML
Περισσότερα -
ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ PULLTEX 4 ΦΙΑΛΩΝ
Περισσότερα -
ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ RYTHMOS POM POM 2 ΜΠΕΖ 140X180...
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΕΡΑ METROKANE RAB...
Περισσότερα -
ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΛΥΚΑΛΑ 500ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ BRUICHLADDICH 20 ΕΤΩΝ 700 ML
Περισσότερα -
ΡΟΥΜΙ RUM NATION BARBADOS 10 ΕΤΩΝ (2014) 700 ...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑ ORIGINAL 916-1 BY NIMA
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΕΤΣΕΤΕΣ RYTHMOS COSMO 3 ΡΟΖ 3ΤΜΧ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



