MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES SERCIAL 10 YEARS OLD (ΣΧΕΔΟΝ ΞΗΡΟ) 500 ML 142001048

Παράδοση σε 24 ώρες

Madeira από τουλάχιστον 85% από την ποικιλία Sercial (έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί μία madeira στην ετικέτα, όταν η μία ποικιλία είναι τουλάχιστον 85%) σχεδόν ξηρό με καθαρό άρωμα και δυνατότητες επιπλέον παλαίωσης, μέτριο σώμα με πολυπλοκότητα που ξαφνιάζει και μακρύ τελείωμα. Συνοδεύει άριστα σαλάτες, όστρακα φρέσκα ή σαν απεριτίφ, με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 24 ώρες ή στον πάγο για 20 λεπτά.
Η παράδοση της εταιρείας Henriques & Henriques αρχίζει από το 1850 όταν και παρήγαγαν Madeira και μέχρι το 1925 το πουλούσαν απευθείας. Η οικογενειακή όμως ενασχόληση των Henriques & Henrique με την οινοποίηση είναι ιστορία άνω των 500 ετών. Το 1995 σε ύψος 600-700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Quinta Grande ένας νέος αμπελώνας δημιουργήθηκε σε έκταση 10 εκταρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αυτοτελή περιοχή στο νησί. Τον Ιούνιο του 1992 η οικογένεια έκανε επενδύσεις 6 εκ. δολλαρίων εγκαθιστώντας νέες μονάδες οινοποίησης και παλαίωσης.
Σήμερα είναι βέβαια ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και διανομέας κρασιών Madeira και ο μοναδικός παραγωγός που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Madeira σχεδόν ξηρή με καθαρό άρωμα και δυνατότητες επιπλέον παλαίωσης, θυμίζει πικάντικα αρώματα καρύδια και φλοιό λεμονιού, μέτριο σώμα με πολυπλοκότητα που ξαφνιάζει, φρέσκια οξύτητα και μακρύ τελείωμα. |
Ποικιλίες : | Sercial τουλάχιστον κατά 85% και το υπόλοιπο είναι Verdelho, Bual/Boal, Malmsey/Malvasia |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα σαλάτες, όστρακα φρέσκα ή σαν απεριτίφ, με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 24 ώρες ή στον πάγο για 20 λεπτά. |
Μέγεθος φιάλης : | 500 ml |
Παραγωγός : | Henriques and Henriques |
Περιοχή : | Madeira Πορτογαλίας |
Οινοποίηση : | Οινοποιείται ως Sercial |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Η Madeira, για να ωριμάσει και να φτάσει σε επίπεδα πολυπλοκότητας θέλει οξυγόνο και ζέστη. Όσο πιο έντονη η ζέστη τόσο πιο άκομψα τα κρασιά. Έτσι, ανάλογα με την τιμή, έχουμε τρεις μεθόδους παλαίωσης. Για τα φθηνά κρασιά (δεν είναι αυτό βέβαια) υπάρχουν δεξαμενές με αντιστάσεις που ζεσταίνουν το κρασί στους 50 βαθμούς για μερικούς μήνες. Για τα καλά κρασιά, όπως είναι αυτό, έχουμε βαρέλια 600 λίτρων να μένουν χρόνια σε θερμαινόμενες αποθήκες, στους 30 βαθμούς. Για τα κορυφαία κρασιά δεν υπάρχει θέρμανση αλλά τα βαρέλια μένουν για πολλά-πολλά χρόνια σε αποθήκες χωρίς κλιματισμό. |

Είδατε πρόσφατα
-
MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES SERCIAL 10 YE...
Περισσότερα -
ACER ASPIRE V3 571-32374G50MAKK 15.6'' I3-237...
Περισσότερα -
ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΛΑΙΜΙΟ ΣΚΥΛΩΝ TRIXIE ΟΙΚΟΛ...
Περισσότερα -
STARTECH 2-PORT SATA 6 GBPS PCI EXPRESS ESATA...
Περισσότερα -
ΖΩΝΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ARMANI JEANS ΜΑΥΡΗ (100)
Περισσότερα -
ΠΑΡΚΕΤΕΖΑ HOOVER F38 PQ FLOORPOLISHER
Περισσότερα -
ESPERANZA GEL MOUSEPAD GREY
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |