SHERRY PEDRO XIMENEZ TRIANA ΓΛΥΚΟ 750 ML 142000988

Παράδοση σε 24 ώρες

Sherry που προέρχεται από τσαμπιά pedro ximenez όπου οι ρόγες έχουν παραμείνει στον ήλιο για την αύξηση της αλκοόλης πριν την πίεση. Παλαιώνει με το στυλ solera για αρκετά χρόνια με στυλ πολύ γλυκό και πλούσια αρώματα από ξηρά δαμάσκηνα και σύκα.
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Pedro Ximenez |
Γλυκύτητα : | Ξηρός Γλυκός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Pedro Ximenez ή ΡΧ (για τα γλυκά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Τα πολύ γλυκά επιδόρπια ή μόνο του, αντί επιδορπίου, δίπλα σε έναν σκέτο εσπρέσσο, ή σκέτο με νερό |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο για 20' ή 5' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY PEDRO XIMENEZ TRIANA ΓΛΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
TRUST PRIMO HEADSET GREEN
Περισσότερα -
CASE DEEPCOOL DUKASE WHV2
Περισσότερα -
SILVERSTONE ARGON SERIES AR03 CPU COOLER
Περισσότερα -
ENERMAX ETS-T40-VD
Περισσότερα -
ΘΗΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ TREXTA APPLE IPAD 2/IPAD 3 PRE...
Περισσότερα -
FORCE 400W PSU
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU CLIMENS 1ER CRU CLASSE 2004 ΧΡΥ...
Περισσότερα -
ΜΗΤΡΙΚΗ MSI A320M PRO-VH PLUS RETAIL
Περισσότερα -
LUXA2 BY THERMALTAKE LVA20052N1Z LM200 TOUCH
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |