SHERRY PEDRO XIMENEZ TRIANA ΓΛΥΚΟ 750 ML 142000988

Παράδοση σε 24 ώρες

Sherry που προέρχεται από τσαμπιά pedro ximenez όπου οι ρόγες έχουν παραμείνει στον ήλιο για την αύξηση της αλκοόλης πριν την πίεση. Παλαιώνει με το στυλ solera για αρκετά χρόνια με στυλ πολύ γλυκό και πλούσια αρώματα από ξηρά δαμάσκηνα και σύκα.
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Pedro Ximenez |
Γλυκύτητα : | Ξηρός Γλυκός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Pedro Ximenez ή ΡΧ (για τα γλυκά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Τα πολύ γλυκά επιδόρπια ή μόνο του, αντί επιδορπίου, δίπλα σε έναν σκέτο εσπρέσσο, ή σκέτο με νερό |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο για 20' ή 5' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY PEDRO XIMENEZ TRIANA ΓΛΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
SOLID BALM SOAP KORRES OLIVE (250GR)
Περισσότερα -
ΠΟΔ/ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ORIENT MODULAR 24" (21SP) ΜΑΥ...
Περισσότερα -
ΔΙΣΚΟΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ AMILA ΜΑΥΡΟΣ (42 X 8 CM)
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΒΑΡΑΚΙΑ ΑΚΡΩΝ CECOTEC DRUMFIT ANKLEBELL 2...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-CHALLENGER 14 PADEL ΓΚΡΙ
Περισσότερα -
ESPERANZA EGM205G WIRED MOUSE FOR GAMERS 6D O...
Περισσότερα -
ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ ΑΕΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ EINHELL TE-AC SOLO ...
Περισσότερα -
ESPERANZA EGM201G WIRED MOUSE FOR GAMERS 7D O...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK ENERGEN TECH 2 ΓΚΡΙ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |