ΚΡΑΣΙ CHATEAU LAFLEUR 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000981

Εξαντλημένο
Πύργος που μπορεί να ανήκει στην περιοχή του Pomerol που δεν είναι ταξινομημένη όμως όλοι θεωρούν ότι ανήκει στα καλύτερα κρασιά της περιοχής, ανάμεσα στα πιο περιζήτητα και βέβαια αντιστοίχως ακριβά.
Στα μέσα του 1700 ο πύργος του Lafleur ήταν μέρος της τοποθεσίας που ονομαζόταν Le Manoir de Gay. Αγοράστηκε από την οικογένεια Greloud. Η τοποθεσία Le Manoir de Gay χωρίστηκε σε δύο μέρη στο Domaine de Lafleur και στο Domaine Le Gay. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Greloud πήραν την ιδιοκτησία καθενός από τα δύο μέρη, με τον Henri Greloud να αναλαμβάνει το Domaine de Lafleur. Κληρονομήθηκε από τον Andre Robin, ο οποίος σημάδεψε τον πύργο με το moto "Η ποιότητα υπερέχει της ποσότητας"!
Το 1982 ανέλαβε τη διαχείριση των κρασιών του πύργου ο ξακουστός κύριος Jean Pierre Moueix που έχει κλείσει τα κρασιά του πύργου για αρκετές δεκαετίες!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Τα κρασιά του Chateau Lafleur είναι γνωστά τα πολύ γενναιόδωρα αρώματά τους, το βαθύ κόκκινο χρώμα, συγκέντρωση, αρμονία, γεμάτο σώμα, πλούσια αρώματα και μακρύ τελείωμα. |
Ποικιλίες : | Merlot - 60%, Cabernet Franc - 40% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13,5% |
Συνοδεύει : | Ιδανική συντροφιά για τα καλύτερα κόκκινα κρέατα σας όπως μοσχάρι, αρνί και βέβαια κυνήγι. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16 - 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 2004 |
Περιοχή : | Pomerol |
Αμπελώνες : | Έκταση μόλις 4 εκταρίων σε κατά βάση χαλικώδες έδαφος με αργιλώδες στρώμα οδηγεί τις ρίζες των κλημάτων σε αρκετά μέτρα βάθος! Η μέση ηλικία των κλημάτων φτάνει τα 40 έτη με μέση πυκνότητα φύτευσης 5.900 κλήματα ανά εκτάριο. Αν και η επίσημη παραγωγή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 40 εκατόλιτρα ανά εκτάριο η μέση παραγωγή είναι περίπου το μισό! Παραγωγή πολύ μικρή με εξαιρετικά υψηλή ζήτηση των 1.000 κιβωτίων ετησίως. |
Οινοποίηση : | Η διαδικασία της ζύμωσης των κρασιών του πύργου γίνεται σε τσιμεντένιες δεξαμενές με υψηλή περίοδο εκχύλισης. Τα κρασιά εν συνεχεία μεταφέρονται σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες για τη διαδικασία της μηλογαλακτικής ζύμωσης και βέβαια της ωρίμανσης. Περίπου το 35%-50% των βαρελιών είναι νέα. Διαύγαση με ασπράδι αυγού λίγο πριν την εμφιάλωση. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LAFLEUR 2004 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
KINGSTON SNVP325-S2B/256GB SSDNOW V+ SERIES 2...
Περισσότερα -
HAMA 173130 NOTEBOOK LOUDSPEAKER SONIC MOBIL ...
Περισσότερα -
CASE SKP-378
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PALMER 3EME GRAND CRU CLASSE 20...
Περισσότερα -
ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS PRIME X370-PRO RETAIL
Περισσότερα -
RAM G.SKILL F4-2400C16S-4GRS 4GB SO-DIMM DDR4...
Περισσότερα -
ASUS M4A785D-M PRO
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |