ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1995 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000645

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1995 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142000645
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του Pesquera απλά διαβάστε τη γνώμη μερικών από τους σημαντικότερους συγγραφείς του κρασιού, όπως ο Robert Parker ή ο Hugh Johnson. Μοναδικοί αμπελώνες με 100% Tempranillo (Tinto Fino), πολύ προσεκτική οινοποίηση, παλαίωση σε Αμερικάνικα βαρέλια και καθόλου φιλτράρισμα ή ψύξη δίνουν ένα θρύλο του Ισπανικού αμπελώνα.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα κόκκινο ώριμων κερασιών με διάφορες ανταύγιες πολύ σκούρου κόκκινου. Στη μύτη διακρίνουμε εξαιρετικό πολυεπίπεδο μπουκέτο. Αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών, ξύλου και νότες ορυκτών. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε δυνατές, άφθονες και ώριμες τανίνες. Εξαιρετική δομή. Ισορροπημένο κρασί με μακρύ τελείωμα που διαρκεί. |
Ποικιλίες : | Tempranillo 100% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Τα πλούσια αρώματά του και η κομψότητα που το διακρίνει το καθιστούν ιδανικό για συνοδεία μεγάλου κυνηγιού, όπως ζαρκάδι στο φούρνο με κρασί, ή αγριογούρουνο μαριναρισμένο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17 - 18°C, χρειάζεται μετάγγιση περίπου 40 λεπτά πριν την κατανάλωση. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 1995 |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Ο Alejandro Fernandez είναι ο ζωντανός μύθος του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Πάντα είχε ως όνειρο την απόκτηση δικού του οινοποιείου. Τελικώς το απέκτησε το 1972 όπου με τη βοήθεια ενός πιεστηρίου του 16ο αιώνα ξεκίνησε την παραγωγή. Χρειάστηκαν περίπου 10 έτη ώστε το οινοποιείο να αποκτήσει τη μορφή που έχει και σήμερα, με το πιεστήριο του 16ου αιώνα να διατηρεί θέση συλλεκτική. Ήταν η εποχή όπου άλλοι ξερίζωναν τα αμπέλια για να καλλιεργούν άλλα φυτά όπως παντζάρια και τον χαρακτήριζαν ώς ο τρελός του χωριού. Σήμερα κατέχει 200 εκτάρια αμπελώνων που προμηθεύουν το οινοποιείο για την παραγωγή. Αλλοι αμπελώνες βρίσκονται σε δύσβατες ταράτσες λόφων και άλλοι σε υψόμετρο ακόμη και 1000 μέτρων. Σε όλους τους αμπελώνες καλλιεργούνται tempranillo τη "βασίλισσα των ρογών" και η ποικιλία στην οποία ο Alejandro είναι μάστερ! |
Οινοποίηση : | Σε όλα τα κρασιά Pesquera πρώτα απομονώνονται οι ρόγες από το μίσχο και μετά ακολουθεί η διαδικασία maceration για 2-3 εβδομάδες. Οι ρόγες εν συνεχεία πιέζονται και χωρίς φιλτράρισμα οδηγούνται σε βαρέλια για την ωρίμανση. Η ωρίμανση διαρκεί 24 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και εν συνεχεία για 12 μήνες στα μπουκάλια πριν την διάθεση στην αγορά. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ PESQUERA GRAN RESERVA 1995 ΕΡΥΘΡΟ 750 M...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ RUSSELL ATHLETIC S/S CREWNECK TEE ΜΠΛ...
Περισσότερα -
ΣΙΔΕΡΟ ΑΤΜΟΥ DELONGHI FXH 16
Περισσότερα -
ΦΟΡΜΑΚΙ MINERVA ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΙΚΙ CUTE ΛΕΥΚΟ/ΡΟΖ/Κ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PINTIA BODEGOS Y VINEDOS PINTIA 2010 ΕΡ...
Περισσότερα -
ΚΑΤΑΨΥΚΤΗΣ ΜΠΑΟΥΛΟ JURO PRO JPF 300CLBH
Περισσότερα -
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΥ MIDEA AEP2-18NXD6-I/AEP2-...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NEW BALANCE 410 V7 ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ (USA:...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE AIR ZOOM FLY 2 ΜΠΛΕ ΡΟΥΑ (USA:1...
Περισσότερα -
ΣΟΡΤΣ SWIFT SHORT ΜΑΥΡΟ (M)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |