ΚΡΑΣΙ CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU CLOS DES CHEVALIERS (MONOPOLE) 1998 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142000407

Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU CLOS DES CHEVALIERS (MONOPOLE) 1998 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142000407
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Από το διάσημο Jean Chartron, με ιστορία από το 1859, τέσσερις γενεές παράδοση, τα λευκά κρασιά Βουργουνδίας, στην περιοχή Puligny Montrachet αξίζουν την προσοχή μας! Ο συγκεκριμένος αμπελώνας ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια Chartron από το 1917!
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα αχυρώδες με πράσινες ανταύγιες. Το μπουκέτο είναι σύνθετο με έντονα αρώματα λουλουδιών και φρούτων. Κυριαρχούν αρώματα κεικ με ginger, μελιού. Στον ουρανίσκο είναι ευχάριστο, πυκνό και πολυεπίπεδο. Εξαιρετικό δρύινο άρωμα βαρελιού. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 10 έτη από την ημερομηνία παραγωγής. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Σοδειά : | 1998 |
Περιοχή : | Bourgogne |
Αμπελώνες : | Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση : | Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος, όμως συνήθως είναι 12 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (50% ανανεώνεται κάθε έτος, με το υπόλοιπο 50% να είναι 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU CLOS DES...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΑΣΥΡΤΙΚΟ SANTORINI VENETSANOS WINERY 20...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU DOMAINE MEO C...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MUENCHBERG RIESLING GRAND CRU 2021 DOMA...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |