ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ 108150272
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Με τη Μαριγούλα Μαστρολέων γνωριστήκαμε στη Χίο -εξόριστη αυτή όπως κι εγώ- τον Αύγουστο του 1948.
Τα ράντζα μας έτυχε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο, όταν μας μάντρωσαν στις αποθήκες, εμάς τις εκατό επικίνδυνες, όπως μας λέγανε.
Πόσα έμαθα αλήθεια απ' τη Μαριγούλα για τη ζωή της στο Χατζηκυριάκειο. Για τους ανθρώπους της γειτονιάς, για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, για το ρεμπέτικο τραγούδι που άκουγε από μικρή, και πολλά άλλα.
Η Μαριγούλα ήταν ένας τύπος αλέγρος, αεικίνητη, με στεντόρεια φωνή και πάντα κεφάτη. Που έβρισκε το κουράγιο να ξεσηκώνει το στρατόπεδο με τα καλαμπούρια, με τη σάτιρα της ζωής του στρατοπέδου, τα αστεία, τις παροιμίες και τις γητειές, ως και με τους δωδεκανησιακούς χορούς, που χόρευε θαυμάσια; Αυτή που ήταν αποκομμένη από τους δικούς της και δεν είχε πάρει ποτέ ούτε ένα μικρό δέμα από συγγενή ή φιλικό πρόσωπο - το δέμα εκείνη την εποχή ήταν ό, τι μας συνέδεε με τους δικούς μας, χαρίζοντάς μας τη ζεστασιά που τόσο μας έλειπε.
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ
Περισσότερα -
UBIK
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΕΤΣΕΤΕΣ DAS HOME BEST 0782 OLIVE 3ΤΜΧ (3...
Περισσότερα -
ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΩΜΑΤΟΣ DAS HAPPY 8503 ΛΕΥΚΗ (80Χ150 ...
Περισσότερα -
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΠΑΠΛΩΜΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΟ DAS HOME DAILY LINE 304...
Περισσότερα -
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Περισσότερα -
ADOBE FLASH CATALYST CS5 ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
Περισσότερα -
ΜΠΟΥΡΝΟΥΖΙ LOONEY TUNES 01R (2 ΕΤΩΝ)
Περισσότερα -
ΛΑΤΙΝΙΚΑ Γ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


