ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 108107680
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Το πρώτο από τα κείμενα του μικρού αυτού βιβλίου γράφτηκε τον Μάιο του 2012, την επαύριο της πρώτης μεγάλης εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής. Το δεύτερο σχετίζεται με τη βίαιη δημόσια εμφάνισή της προς υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, με αφορμή τη θεατρική παράσταση του Corpus Christi στην Αθήνα. Η οπτική του κειμένου αυτού, που έχει ως θέμα του τη βλασφημία, ορίζει την οπτική και των άλλων τεσσάρων κειμένων που ακολουθούν: η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, η παγανιστική, αντισημιτική, αντιισλαμική και ό,τι άλλο κακό βάλει ο νους του ανθρώπου, είναι ταυτόχρονα και μια αντιχριστιανική οργάνωση. Την οργάνωση αυτή έχει ως εκ τούτου υποχρέωση, αρχικώς και κυρίως, να την καταγγείλει ρητά και να την αποδοκιμάσει η ίδια η Εκκλησία. Παράλληλα εξηγούνται και οι λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεται να το κάνει.
Στα έξι αυτά κείμενα πρόσθεσα δύο παλαιότερα για τον Ορθόδοξο αντισημιτισμό και φονταμενταλισμό, γιατί έκρινα ότι το πνευματικό κλίμα που περιγράφουν φωτίζει τους λόγους οι οποίοι εμποδίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία να αποδοκιμάσει δίχως περιφράσεις τη Χρυσή Αυγή.
Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης και τον κοινωνικό πόνο της ανεργίας, πολλοί είναι εκείνοι που υποτιμούν σήμερα τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κάνουν λάθος. Όταν η νεοναζιστική μπόρα περάσει, ας μη θεωρήσουν πάντως ότι είχαν δίκιο που δεν ανησυχούσαν. Η μπόρα τούτη θα περάσει, επειδή ορισμένοι άλλοι, μέσα στην ίδια αυτή δίνη, δεν την υποτίμησαν μα την αντιπάλεψαν.
Στ.Ζ.
| Εκδότης : | ΠΟΛΙΣ |
| Σελίδες : | 120 |
| ISBN : | 978-960-435-390-3 |
| Μήνας έκδοσης : | Ιανουάριος |
| Έτος έκδοσης : | 2013 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Περισσότερα -
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΧΥΛΙΑ
Περισσότερα -
ΜΙΚΕΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΗΔΕΝ
Περισσότερα -
ΔΕΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ
Περισσότερα -
Η ΜΕΘΟΔΟΣ KUN
Περισσότερα -
ΟΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ
Περισσότερα -
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Περισσότερα -
ΜΗΝ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΙΣ
Περισσότερα -
ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
Περισσότερα -
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ CARLO GOZZI
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


