Ο ΟΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 108050267

Εξαντλημένο
Μερικοί δοκιμάζουν το κρασί όταν φυσά βοριάς, διότι τότε το κρασί δεν ανακατεύεται και δεν θολώνει. Αλλά οι ειδικοί προτιμούν να το δοκιμάζουν όταν φυσά νοτιάς, γιατί τότε το κρασί ακριβώς ανακατεύεται και αναδεικνύει την ποιότητά του.
Δεν πρέπει να δοκιμάζει κανείς κρασί με άδειο στομάχι, γιατί χαλάει την γέυση, αλλά ούτε και μετά από ποτό, ούτε μετά από ένα βαρύ γεύμα. Επίσης δεν πρέπει κανείς να δοκιμάζει το κρασί όταν έχει φάει κάτι πολύ πικρό ή πολύ αλμυρό, γιατί και αυτό επηρεάζει τη γεύση. Αντίθετα, πρέπει να έχει φάει πριν όσο λιγότερο γίνεται και μάλιστα κάποια ευκολοχώνευτη τροφή. Οι αγοραστές, ασφαλώς, θα πιεστούν να δοκιμάσουν το κρασί όταν φυσά βοριάς. Κάποιοι έμποροι, για να εξαπατήσουν τους αγοραστές, έχουν μια κούπα για την δοκιμή, την οποία έχουν βουτήξει σε παλιό αρωματικό κρασί. Η γευστική ποιότητα αυτού του κρασιού ποτίζει την κούπα και οι αγοραστές έχουν την εντύπωση πως το καινούργιο κρασί που τους σερβίρουν σ΄αυτήν έχει αυτές ακριβώς τις αρετές. Έτσι εξαπατώνται οι αγοραστές.
'Αλλοι έμποροι, ακόμα πιο άτιμοι, βάζουν τυρί και ξηρούς καρπούς στις αποθήκες τους, ώστε να μπουν οι επισκέπτες στον πειρασμό να φάνε, με συνέπεια να καταστραφεί η οξύτητα της γεύσης τους. Αυτά δεν σας τα λέω για να τα μιμηθείτε, αλλά για να μην σας εξαπατήσουν άλλοι. Ο παραγωγός πρέπει να δοκιμάζει συχνά το κρασί του, και το καινούργιο και το παλιό, διαφορετικά μπορεί να μην αντιληφθεί ότι πρόκειται να ξινίσει.

Είδατε πρόσφατα
-
Ο ΟΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Περισσότερα -
ΦΑΝΦΑΝ Ο ΤΟΥΛΙΠΑΣ
Περισσότερα -
ΓΟΝΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΝΑ
Περισσότερα -
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΛ ΠΑΡΙΣΙ
Περισσότερα -
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ
Περισσότερα -
ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Περισσότερα -
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΜΑΝΤΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Περισσότερα -
ΦΟΥΤΕΡ NAME IT 13206620 NMMVICTOR ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ...
Περισσότερα -
Ο ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΟΣ
Περισσότερα -
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |