ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 108048263
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Το τρίτο βιβλίο του Δ. Κοσμόπουλου, με τίτλο Πουλιά της Νύχτας, κινείται στα όρια μιας ποιητικής σύνθεσης, στην οποία ο αναγνώστης συναντά κάποια σταθερά στοιχεία της ποιητικής του αναζήτησης: τη συνομιλία με το βιωμένο τόπο και τον χρόνο ως τρόπο και πνευματικό ανάλογο, την ώσμωση της ζωής και του θανάτου μέσω της «αλληλεγγύης νεκρών και ζωντανών», την σχέση ή την πάλη του ανθρώπου με τον Θεό. Το νέο στοιχείο που κυριαρχεί όμως είναι η συνομιλία με τις πηγές του νοήματος, της συλλογικής εμπειρίας, η θεώρηση της Ιστορίας ως σταδίου προς την υπαρκτική ελευθερία.
Συνομιλώντας με την έμμετρη παράδοση, αλλά και καταφεύγοντας σε μια κατ’ επίφασιν πεζολογία, ο ποιητής αναζητά την έμμεση και δραστικότερη λειτουργία του λυρικού στοιχείου, μέσα από την εσωτερική του τιθάσευση.
Ο ελεύθερος στίχος του παράγεται σε οργανικά σύνολα αλληλοπεριχωρούμενων και συνάμα αυτόνομων μονάδων, με εσωτερικά αυστηρή ρυθμική αγωγή. Οι πέτρες, τα δέντρα, το χώμα και το νερό και η παντεπόπτης Μητέρα, ως σύμβολο και πηγή ζωής και αφθαρσίας, αλλοιώνουν το τίποτα σε «παν και όλον».
Είδατε πρόσφατα
-
ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
Περισσότερα -
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Περισσότερα -
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΛΕΞΕΙΣ ΨΑΧΝΩ ΒΡΙΣΚΩ
Περισσότερα -
ΟΝΕΙΡΟΨΙΘΥΡΙΣΤΕΣ
Περισσότερα -
ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ 5
Περισσότερα -
ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
Περισσότερα -
ΘΗΡΑΜΑΤΑ
Περισσότερα -
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ 1%
Περισσότερα -
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΩΝ ΠΑΓΙΩΝ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


