ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΟΕΣ 108000839
Παράδοση σε 2-3 μέρες
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στη χώρα μας, το φαινόμενο της κινητικότητας δεν απετέλεσε αντικείμενο ιδιαίτερης θεωρητικής ή εμπειρικής διερεύνησης, σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο η εργασία αυτή, δε φιλοδοξεί να καλύψει το κενό μιας εθνικής μελέτης για την κινητικότητα.
Στόχος της συγγραφέως είναι να δοθεί η προβληματική της κινητικότητας στις σύγχρονες βιομηχανικές κοινωνίες, τόσο από την πλευρά της κοινωνιολογικής θεωρίας, όσο και από την πλευρά της εμπειρικής έρευνας, με αναφορές στις παλαιότερες και νεότερες εργασίες που προχώρησαν αυτή τη θεματική πιο πέρα.
Τα θέματα που εξετάζονται στα επτά κεφάλαια του βιβλίου δεν καλύπτουν μόνο όσα άμεσα αφορούν την κοινωνική κινητικότητα, αλλά και άλλα περιφερειακά, που ωστόσο είναι απαραίτητα για να κατανοηθούν οι μηχανισμοί μέσα από τους οποίους τα άτομα πραγματοποιούν τις επαγγελματικές ή κοινωνικές τους μετακινήσεις.
Γίνονται επίσης ειδικές αναφορές σε θέματα και παραμέτρους που αφορούν την Εργασία και το Επάγγελμα, ως βασικές παραμέτρους προσδιορισμού της κοινωνικής ένταξης του ατόμου. Επίσης η προσέγγιση των θεμάτων στοχεύει να καλύπτει τόσο τις καθιερωμένες απόψεις, όσο και τα σύγχρονα ρεύματα. Αλλά και η ιστορική διάσταση, όπου ήταν αναγκαίο, τονίστηκε, γιατί έτσι μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει την εξελικτική πορεία που οδήγησε στους σύγχρονους προβληματισμούς.
Είδατε πρόσφατα
-
ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΡΟΕΣ
Περισσότερα -
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
Περισσότερα -
ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΕ ΞΕΝΟ ΧΡΟΝΟ
Περισσότερα -
ΑΠΟ ΧΙΟΝΙ...
Περισσότερα -
ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
Περισσότερα -
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΔΕΩΝ
Περισσότερα -
ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΛΟΓΙΑΣ
Περισσότερα -
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
Περισσότερα -
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗ...
Περισσότερα -
ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


