SHERRY MANZANILLA LA GITANA BODEGAS HIDALGO EN RAMA ΞΗΡΟ 750ML 142003679

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Manzanilla είναι τα καλύτερα fino, μόνο από την περιοχή του Sanlucar de Barrameda. Προέρχεται από ξηρό, φρέσκο και ντελικάτο λευκό κρασί που έχει παλαιώσει από ένα λεπτό στρώμα σταφυλόμαζας.
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Palomino |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 500 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Palomino (για τα ξηρά κρασιά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Τα πάντα που θα βάζατε δίπλα στο ουζάκι σας: γαρίδες, μαρίδες, μεζέδες της θάλασσας, τηγανητά... Επίσης, είναι το απόλυτο απεριτίφ, με λίγα αμύγδαλα και ελιές. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο από χθες ή 20' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY MANZANILLA LA GITANA BODEGAS HIDALGO E...
Περισσότερα -
FUNKO POP! ANIMATION HUNTER X HUNTER- KILLUA ...
Περισσότερα -
CABLEXPERT CC-SATAM-DATA SATA 3 DATA CABLE WI...
Περισσότερα -
CPU INTEL CORE I3-14100 3.5GHZ LGA1700 BOX
Περισσότερα -
SAMBA DE AMIGO
Περισσότερα -
ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ARIETE 4126 SANIJET
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE TENSAUR RUN ΓΚΡΙ/...
Περισσότερα -
ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ EGLO BEDNALL ΓΚΡΙ (29CM)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |