SHERRY AMONTILLADO SECO NAPOLEON ΞΗΡΟ 750 ML 142000986

Παράδοση σε 24 ώρες

Premium sherry που προέρχεται από αντίστοιχης ποιότητας λευκό κρασί που ακολουθεί μία μακρά περίοδο ωρίμανσης περίπου 12 ετών σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Τα Amontillado άρχισαν την ζωή τους σαν fino, στην μέση της παλαίωσης προσθέσαμε αλκοόλ και συνεχίσαμε σαν να ήταν Oloroso..
Η Bodegas Hidalgo είναι οικογενειακή, ανεξάρτητη επιχείρηση που κυκλοφορεί σχετικά μικρούς όγκους Sherry, αφού πράττει το Action Folie του να μην αγοράζει σταφύλια παρά να χρησιμοποιεί μόνο δικά της αμπελοτόπια. Μιας και οι άνθρωποι κάνουν αυτή την δουλειά από το 1792, τα αποθέματα παλαιών κρασιών είναι μοναδικά, κάτι που στην παραγωγή του Sherry είναι ότι πιο σημαντικό.

Ποικιλίες : | Palomino |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 15% |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sanlucar de Barrameda |
Οινοποίηση : | Οι ποικιλίες είναι το Palomino (για τα ξηρά κρασιά). Τα ημίξηρα κρασιά γίνονται από πρόσθεση PX σε ξηρό κρασί. Η ζωή του Sherry αρχίζει σαν κάθε άλλο λευκό κρασί: τρύγος, πάτημα, ζύμωση. Μετά, προσθέτουμε στο ξηρό κρασί αλκοόλ. Στην συνέχεια αρχίζει η παλαίωση σε βαρέλια, που πάντα μένουν γεμισμένα μέχρι τα 4/5. Αν ο τελικός αλκοολικός τίτλος είναι κάτω από 16% τότε έχουμε στην επιφάνεια του κρασιού την εμφάνιση μιας στρώσης από ζύμες, που λέγεται flor (κάτι σαν ζυμάρι). Το flor προστατεύει το κρασί από την οξείδωση, το κρατάει φρεσκότατο αλλά και του δίνει υπέροχα αρώματα ψωμιού. Αν το αλκοόλ είναι πάνω από 16%, τότε το flor μας αφήνει χρόνους και το κρασί αρχίζει να οξειδώνεται. Η Solera: βασικό στοιχείο/μέθοδος στην παλαίωση του Sherry. Φανταστείτε μια σειρά από βαρέλια, που το πρώτο το γεμίσαμε με την παραγωγή (π.χ.) του 1960, το δεύτερο με του 1961, το τρίτο του 1962, κλπ, μέχρι που φτάσαμε στα δέκα βαρέλια (το 1969), όπου και σταματήσαμε. Από τότε, όποτε θέλουμε να εμφιαλώσουμε κρασί, παίρνουμε το 1/3 του πιο παλαιού βαρελιού. Για να γεμίσουμε το κενό, παίρνουμε κρασί από το αμέσως πιο παλαιό (το 2ο) που γεμίζεται από το 3ο και συνέχεια η ίδια ιστορία, μέχρι το νεότερο, που γεμίζεται από την φρέσκια χρονιά. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε την εσοδεία των κρασιών λόγω χαρμανιάσματος, αλλά κερδίζουμε χαρακτήρα παλαίωσης - τα κρασιά, μέχρι να περάσουν από αυτόν τον δαίδαλο, μοιάζουν πολύ πιο ώριμα από ότι είναι... |
Συνοδεύει : | Ότι σούπα βάζει ο νους σας και που πίνατε με μπύρα γιατί δεν ξέρατε καλύτερα. Ψάρια με έντονα αρώματα, όσπρια, σαλάτες με λιπαρές σάλτσες. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Στο ψυγείο για 30' ή 7' στον πάγο. |

Είδατε πρόσφατα
-
SHERRY AMONTILLADO SECO NAPOLEON ΞΗΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΑΜΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΦΑΝ NAME IT 13223770 NMMMYLANE ΜΠ...
Περισσότερα -
LEGO LUCKY BAMBOO [10344]
Περισσότερα -
ΒΟΤΚΑ PURE DIVINE VANILLE 1000 ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ KING OF SCOTS BLENDED SCOTCH WHISKY 70...
Περισσότερα -
ΚΟΥΠΑ ΘΕΡΜΟΣ SAVE THE AEGEAN COFFEE FLASK SCA...
Περισσότερα -
NEDIS PIMS30012E POWER INVERTER MODIFIED SINE...
Περισσότερα -
TP-LINK ARCHER T600U NANO WIRELESS USB ADAPTE...
Περισσότερα -
TP-LINK TL-WN823N 300MBPS MINI WIRELESS N USB...
Περισσότερα -
THE WITCH AND THE HUNDRED KNIGHT + ART BOOK -...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |