Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
0
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Σαμπάνιες
Αφρώδη - Prosecco
Moscato d Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CLOS SAINT HILAΙRE 2006 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142010798

Χωρίς αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CLOS SAINT HILAΙRE 2006 ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Εξαντλημένο

 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ΣΑΜΠΑΝΙΑ BILLECART-SALMON CLOS SAINT HILAΙRE 2006 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142010798
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σπάνια και πολύπλοκη. Αυτή η μοναδική Blanc de Noirs σαμπάνια, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1998, πήρε το όνομά της από τον προστάτη άγιο του χωριού Mareuil-sur-Ay, όπου εδράζει η Billecart-Salmon.

Ο αμπελώνας ενός εκταρίου (10 στρέμματα) που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή αυτού του καμπανίτη οίνου ανήκε ανέκαθεν στην οικογένεια και ανταποκρίνεται στις πιο αυστηρές προδιαγραφές: ένα ανεξάρτητο, μονοκόμματο και περιφραγμένο αμπελοτόπι με μια επί τόπου πλήρη οινοποιητική μονάδα.
Τα κλήματα, φυτευμένα το 1964, έχουν καλλιεργηθεί έκτοτε με κάθε φροντίδα επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν όλα τα χαρακτηριστικά των καλύτερων crus.

Το μαγικό terroir, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη πείρα και τεχνική, οδήγησαν στην παραγωγή ενός εξαιρετικού κρασιού, αποκλειστικά από Pinot Noir. Για να μπορέσει αυτό το υπέροχο κρασί να παλαιώσει και να αναδείξει τον χαρακτήρα του cru, προστέθηκε πολύ λίγο dosage.

Αυτή η σαμπάνια, με αισθητά τα χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου terroir, ξεχωρίζει για την αρωματική πολυπλοκότητά της που δένει με μια εκπληκτική φρεσκάδα.

Μπορεί να παλαιώσει υπέροχα για τα επόμενα 20 χρόνια.

Μόνο 3.500 με 7.500 μπουκάλια παράγονται σε κάθε εσοδεία για να συντροφεύσουν τις πιο μοναδικές στιγμές σας!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Ποικιλίες : Pinot Noir 
Γλυκύτητα : Ξηρός 
Τύπος κρασιού : Αφρώδη 
% αλκοόλ : 12% 
Συνοδεύει : Ιδανική σαμπάνια για απεριτίφ, ή για να συνοδεύσει εκλεκτά ψάρια και θαλασσινά 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι περίπου στους 10°C. Πριν το σερβίρισμα προτείνεται η παραμονή της σαμπάνιας για 20 λεπτά σε δοχεία με νερό και πάγο. Το φελλό προσπαθείστε να το βγάλετε με απαλές κινήσεις και χωρίς να κουνήσετε τη σαμπάνια. Σερβίρεται σε ποτήρι σαμπάνιας! 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Περιοχή : Καμπανία 
Αμπελώνες : Η Billecart-Salmon είναι μια σαμπάνια που έγραψε ιστορία. Το 1999, επτά από τους καλύτερους δοκιμαστές στον κόσμο μαζεύτηκαν στη Στοκχόλμη για να αποφασίσουν ποια ήταν η καλύτερη σαμπάνια του 20ου αιώνα. Η δοκιμασία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Μέσα στα 140 κρασιά που παρουσιάστηκαν υπήρχαν όλα τα μεγάλα ονόματα: Cristal, Krug, Dom Perignon, κλπ. Η Billecart-Salmon ήρθε πρωτοδεύτερη με την 1959 και την 1961. Η Billecart-Salmon έδωσε βάση στη γνωστοποίηση του αποτελέσματος αν και δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για τα άτομα που παρακολουθούν την πορεία αυτού του μικρού και σχετικά άγνωστου οίκου. Οι σαμπάνιες αυτές έχουν ένα πολύ ιδιότυπο στυλ. Απαλότητα, κρεμώδη αίσθηση στο στόμα, πολυπλοκότητα και φινέτσα παντρεμένες τέλεια. Δεν υπάρχουν ψεγάδια, δεν υπάρχουν ραφές. Το σύνολο είναι δομημένο με έναν τρόπο που φαίνεται τόσο φυσικός που φαντάζει εύκολος. Όλα τα επιμέρους στοιχεία έχουν το ρόλο τους και τίποτα δεν περισσεύει. Αυτή η ντίβα σαγηνεύει με τη στόφα και τον χαρακτήρα της. 
Οινοποίηση : Σε πείσμα των καιρών η Billecart-Salmon επέλεξε να ζυμώνει τα grand crus σε μικρά βαρέλια Βουργουνδίας και εν συνεχεία τα μπουκάλια ωριμάζουν σε ένα δίκτυο από κελάρια. Βρίσκονται βαθιά μέσα στη γη, με το έδαφος να είναι χαλικώδες και να προέρχεται από το 17 και 19 αιώνα. Συνθήκες που ευνοούν την παραγωγή άριστων κρασιών Καμπανίας σε σταθερή θερμοκρασία των 12°C. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση