PORT SIX GRAPES W&J GRAHAM'S 750ML 142006409

Παράδοση σε 24 ώρες

Αν και το όνομα “Six Grapes” παραπέμπει σε 6 ποικιλίες σταφυλιού, στην πραγματικότητα όμως συμμετέχουν κυρίως 4 ποικιλίες «αστέρια» της περιοχής, η αρωματική Touriga Franca, η πλούσια, τανική και καλά δομημένη Touriga Nacional, η Tinta Roriz με το χρώμα βατόμουρου που έχει και η Tinta Barroca με το γλυκό-σοκολατένιο χαρακτήρα της.
Η κάθε ποικιλία οινοποιείται χωριστά και το τελικό χαρμάνι γίνεται έπειτα από γευστική δοκιμή και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών τους. Το “Six Grapes” ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια (περίπου 1-2 χρόνια) λιγότερο καιρό από τα υπόλοιπα Reserve Ruby, με στόχο τη διατήρηση του φρέσκου φρουτώδους χαρακτήρα του και των αρωμάτων, όπως κασσίς και γλυκόριζα.
Από το 1820 που ιδρύθηκε από τα αδέλφια William και John Graham, στην Πορτογαλία, στην κοιλάδα του ποταμού Douro, και για περισσότερο από 2 αιώνες το Graham’s έχει αναπτύξει τη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα Port. Η ποιότητα του Graham’s Port βασίζεται στα κορυφαία σταφύλια, που προέρχονται από 5 θρυλικά κτήματα (quintas) της κοιλάδας: Quinta dos Malvedos, Quinta do Tua, Quinta das Lages, Quinta da Vila Velha και Quinta do Vale de Malhadas. Στην καρδιά της βόρειας κοιλάδας του ποταμού Douro, αυτές οι 5 quintas απολαμβάνουν το ζεστό και ξηρό μικροκλίμα και το μοναδικό έδαφος σχιστόλιθου που βρίσκεται μόνο σε αυτή την περιοχή. Αυτοί οι 2 παράγοντες παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την βέλτιστη ωρίμανση των τοπικών ποικιλιών.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αν και το όνομα “Six Grapes” παραπέμπει σε 6 ποικιλίες σταφυλιού, στην πραγματικότητα όμως συμμετέχουν κυρίως 4 ποικιλίες «αστέρια» της περιοχής, η αρωματική Touriga Franca, η πλούσια, τανική και καλά δομημένη Touriga Nacional, η Tinta Roriz με το χρώμα βατόμουρου που έχει και η Tinta Barroca με το γλυκό-σοκολατένιο χαρακτήρα της. |
Ποικιλίες : | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca |
Γλυκύτητα : | Γλυκό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος ερυθρός |
% αλκοόλ : | 20% |
Συνοδεύει : | Αποξηραμένα φρούτα και πικρή σοκολάτα |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Οινοποίηση : | Το “Six Grapes” ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια (περίπου 1-2 χρόνια) λιγότερο καιρό από τα υπόλοιπα Reserve Ruby, με στόχο τη διατήρηση του φρέσκου φρουτώδους χαρακτήρα του και των αρωμάτων, όπως κασσίς και γλυκόριζα. |
Παραγωγός : | W.&J. Graham's |
Περιοχή : | Πορτογαλία |

Είδατε πρόσφατα
-
PORT SIX GRAPES W&J GRAHAM'S 750ML
Περισσότερα -
BOILER ELCO TITAN 80 L / 4 (ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΟΙΧΟΥ)
Περισσότερα -
PORT TAYLOR'S RESERVE TAWNY PORT HISTORICAL E...
Περισσότερα -
PORT FINE WHITE W&J GRAHAM'S 750ML
Περισσότερα -
ΑΕΡΟΠΕΡΠΑΤΗΤΗΣ AMILA 44079 2-IN-1 AIR WALKER ...
Περισσότερα -
BOILER ELCO TITAN 60 L / 4 (ΚΑΘΕΤΑ ΤΟΙΧΟΥ)
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ NAME IT 13238145 NMMHELGE SS NREG TOP...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ COMPASS BOX ORCHARD HOUSE 700 ML
Περισσότερα -
PORT TAYLOR'S FINE TAWNY 20 ΕΤΩΝ 750 ML
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |