ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Β ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ 108020812
Εξαντλημένο
Μια περίοδος παρακμής περιμένει να λυτρωθεί από μια άλλη νέα που θα φέρει την ακμή. Ο παρακμασμένος Μυκηναϊκός πολιτισμός περίμενε τους άλλους Έλληνες να ορμήσουν για τη γένεση μιας νέας εποχής. Αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο της ακμής πραγματεύεται τούτο το βιβλίο.
Τα αφρισμένα κύματα της θάλασσας, που πάντοτε αποτελούσε τη μεγάλη αγαπημένη του Ελληνισμού, άνοιξαν την αγκαλιά τους και έδειξαν το νέο δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες, ώστε να προκόψουν.
Πράγματι τότε, εκείνοι οι πρόγονοί μας, από πολλά σημεία ξεκίνησαν για να θεμελιώσουν το είναι τους και να κατακτήσουν το μέλλον σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Και έμπρακτα οι Έλληνες αυτής της εποχής υπήρξαν οι προάγγελοι της φράσης του Θεμιστοκλή: "Μέγα το της θαλάσσης κράτος".
Γεγονός είναι ότι ο Β΄ Αποικισμός υπήρξε μια τέτοια αφετηρία. Στους τόπους, όπου εγκαταστάθηκαν, εκεί έριξαν τους σπόρους για να ριζώσουν και για να βλαστήσει αργότερα η εθνική αυτεπίγνωση. Οι κοινωνίες που σχημάτισαν, ζυμωμένες με τις νέες προσδοκίες και αποκομμένες από τις παλιές συνήθειες, έδωσαν την ώθηση για να λάμψουν κέντρα πνευματικά, καλλιτεχνικά.
| Εκδότης : | ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Β |
| Σελίδες : | 139 |
| ISBN : | 960-90609-6-Χ |
| Σχήμα : | 14x16 |
| Έτος έκδοσης : | 2002 |
Είδατε πρόσφατα
-
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ...
Περισσότερα -
ΠΕΔΙΛΑ CAMPER MIKO K800160-002 GREY (ΓΚΡΙ) (E...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ LEVIS FABIO NK10057 ΜΠΛΕ ...
Περισσότερα -
T-SHIRT BENETTON CA ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ ΡΟΖ (90 CM )-(2...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ CAMPER RUNNER K900282-001 ΣΚΟΥΡΟ ΜΠ...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΦΟΡΜΑΣ ΜΠΕΜΠΕ REFLEX MONSTER COOL 73568 Μ...
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ ΜΑΚΡΥ REFLEX 74473 ΦΟΥΞΙΑ (110ΕΚ.)-(5ΕΤ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΕΔΙΛΟ KOZEE KZ1515001/09 ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ REEBOK STOMPALITE ΛΕΥΚΟ/ΠΟΡΦΥΡΟ/ΡΟΖ ...
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ BENETTON FOUNDATION TK ΡΙΓΕ ΦΟΥΞΙΑ (82 ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


