Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ 108187394

Παράδοση σε 4-6 μέρες

ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟΥ ΑΜΟΥΝΤΙΛΛΑΔΟ - ΕΛΕΟΝΩΡΑ - ΜΟΡΕΛΑ - Η ΣΙΩΠΗ - Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΟΕ
Για μένα η ποίηση δεν ήταν ένας σκοπός, αλλά ένα πάθος και τα πάθη θα πρεπε να ναι σεβαστά», μ αυτά τα λόγια προλογίζει ο ίδιος ο Πόε μια από τις εκδόσεις των ποιημάτων του, και σ αυτά τα λόγια βρίσκεται αρκετά η εξήγηση και του έργου του και της ζωής του.
Αναμφισβήτητα, για τον Πόε η ποίηση ήταν ένα πάθος, αδιάφορο αν αυτό το πάθος τον κυρίευσε με νοσηρούς οραματισμούς, με μακάβριες ονειροπαρσίες, με εξωανθρώπινες καταστάσεις. Εννοούμε τόσο τα ποιήματά του, λέγοντας ποίηση, όσο και τα διηγήματά του.
Δεν είναι δυνατόν να δοθεί επαρκής απάντηση στο πρόβλημα του Πόε. Το φαινόμενο της υπερβατικής ψυχής του δεν μπορεί να εξηγηθεί. Κανένας δεν γνωρίζει την ψυχοσύνθεσή του. Όταν διάβαζε τον «Χαμένο Παράδεισο» του Τζον Μίλτον η επίδρασή του στη σκέψη του Πόε υπήρξε καθοριστική. Είχαν μια ταύτιση πνευματική και συνύπαρξη στα μεταφυσικά προβλήματα της ψυχής.

Εκδότης : | ΔΑΜΙΑΝΟΣ |
Μετάφραση : | ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ |
Σελίδες : | 112 |
ISBN : | 978-960-584-037-2 |
Σχήμα : | 14Χ21 |
Μήνας έκδοσης : | Ιανουάριος |
Έτος έκδοσης : | 2023 |

Είδατε πρόσφατα
-
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ
Περισσότερα -
ΤΡΙΦΤΗΣ ΠΛΑΚΕ VENUS ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΜΕ ...
Περισσότερα -
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ...
Περισσότερα -
ΣΑΜΠΟΥΑΝ ORGANIC SHOP POMEGRANATE & PATCHOULI...
Περισσότερα -
ΣΕΝΤΟΝΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΟ NEF-NEF SATINY ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧ...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SKECHERS D'LITES 4.0 FANCY SPIRIT KR...
Περισσότερα -
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ LACIE 301998 PORSCHE DESIG...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ BEBE ENERGIERS ΕΜΠΡΙΜΕ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |