Ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ 108088236
Εξαντλημένο
Πολύ πριν γίνει η ταινία-μύθος του 'Αλφρεντ Χίτσκοκ με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Κιμ Νόβακ, ήταν βιβλίο. Οι Πιερ Μπουαλό και Τομά Ναρσεζάκ αποτέλεσαν για 35 ολόκληρα χρόνια ένα διάσημο δίδυμο στο χώρο του γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Αποφάσισαν να ανανεώσουν το αστυνομικό μυθιστόρημα χαράζοντας έναν νέο δρόμο, το μυθιστόρημα αγωνίας (roman de suspense).
Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήταν το Les diaboliques, 1952 (ελληνική έκδοση: Eκείνη που δεν υπήρχε πια/Oι διαβολογυναίκες), που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Οι διαβολογυναίκες».
Ακολούθησαν πενήντα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, σενάρια για το σινεμά και την τηλεόραση, θεωρητικά βιβλία για το αστυνομικό μυθιστόρημα. Από τα μυθιστορήματά τους, τα περισσότερα από τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, ενδεικτικά αναφέρουμε: Les louves, 1955 (προβλήθηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Oι λύκαινες») Les magiciennes, 1957 (προβλήθηκε με τίτλο «Tο έγκλημα του τσίρκου») Meurtre en 45 tours, 1959 (προβλήθηκε με τίτλο «Δολοφονία σε 45 στροφές») Les victimes, 1964 (ελληνική έκδοση: Tα θύματα) κ.ά.
Ο Πιερ Mπουαλό πέθανε το 1989. Ο Τομά Ναρσεζάκ εξακολούθησε να γράφει μυθιστορήματα μόνος πια, αλλά υπογράφοντας και με τα δύο ονόματα. «Έφυγε» λίγο πριν το τέλος του 20ού αιώνα.
| Εκδότης : | ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ |
| Μετάφραση : | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ |
| Σελίδες : | 216 |
| ISBN : | 978-960-501-381-3 |
| Σειρά : | ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ |
| Μήνας έκδοσης : | Απρίλιος |
| Έτος έκδοσης : | 2011 |
Είδατε πρόσφατα
-
Ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΓΓΟΥ
Περισσότερα -
HUAWEI HONOR 3X G750 BLACK GR
Περισσότερα -
ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
Περισσότερα -
RAIPONCE BLUEBIRD 260 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Περισσότερα -
MAKE UP FIXING SPRAY W7 READY SET GLOW - HOLO...
Περισσότερα -
ΛΑΜΠΑΔΑ SYNCHRONIA ΦΑΝΕΛΑ NEYMAR 30CM
Περισσότερα -
MAKE UP MAYBELINE SUPER STAY 24 FOUNDATION 1...
Περισσότερα -
ΒΑΡΗ ΑΚΡΩΝ REEBOK (2X2KG)
Περισσότερα -
TRUSSARDI RIFLESSO EAU DE TOILETTE
Περισσότερα -
AS ART DOUGH ANIMALS (3+ ΕΤΩΝ)
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


