Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ (1792-1869) 108030693
Εξαντλημένο
Οι Ωδές του Ανδρέα Κάλβου (1792-1869), η Λύρα (1824) και τα Λυρικά (1826), εξακολουθούν να προκαλούν το ενδιαφέρον μας, έχοντας διανύσει μια μακροχρόνια διαδρομή μέσα από αποσιωπήσεις, αμφισβητήσεις αλλά και αίφνης εξάρσεις υμνητικής «ανακάλυψης», όπως είναι η περίπτωση του Κωστή Παλαμά (1889). Στον 20ό αιώνα, χάρη στη φιλέρευνη ματιά του Γιώργου Σεφέρη, η ποίηση και η προσωπικότητα του Κάλβου γίνονται πιο οικείες και αποσαφηνίζονται πτυχές που ελάνθαναν, ενώ η κατάφαση και ο θαυμασμός του Οδυσσέα Ελύτη για τον αινιγματικό Ζακύνθιο επιβεβαιώνουν την ανανεούμενη διάρκεια του ποιητικού του έργου.
Η ζωή του Ανδρέα Κάλβου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό, αποτελεί μια σύνθεση όλων των εξακριβωμένων μέχρι σήμερα πληροφοριών που έφερε στο φως η έρευνα τα τελευταία σαράντα χρόνια χωρίς να παραγνωρίζονται όσα στοιχεία από παλαιότερες σχετικές εργασίες εξακολουθούν να συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της βιογραφίας του ποιητή.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:
Το βιβλίο συμπληρώνεται από πλούσια εικονογράφηση (έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες), ενώ συνοδεύεται από χωριστό φυλλάδιο, με φωτογραφική αναπαραγωγή της πρώτης έκδοσης της ωδής Ελπίς πατρίδος (Λονδίνο, 1819).
Είδατε πρόσφατα
-
Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ (1792-18...
Περισσότερα -
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Περισσότερα -
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΤΟΜΟΣ Β ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑ...
Περισσότερα -
MY LITTLE PONY Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ
Περισσότερα -
ΜΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙ...
Περισσότερα -
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ
Περισσότερα -
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΖΛ! ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Περισσότερα -
ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ...
Περισσότερα -
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Τ...
Περισσότερα -
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΑΛΑΧΤΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΟΥΛΟΥ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


