MOSCATO D'ASTI TENUTA DEI CIOMBΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ 750 ML 142003210

Παράδοση σε 24 ώρες

Υπέροχο άρωμα από άνθη λουλουδιών, έντονη η ένταση και επίμονη, στην επίγευση διακρίνουμε άνθη εσπεριδοειδών. 100% από την αρωματική ποικιλία λευκό Μοσχάτο, η πλέον ιδανική ποικιλία για παραγωγή Moscato D'Asti. Ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία για ιδανική διατήρηση των εγγενών φυσικών αρωματικών χαρακτηριστικών. Γεύση γλυκιά που βρίσκεται σε αρμονική ισορροπία με την χαμηλή σε περιεκτικότητα αλκόολη μόλις 5.5%.
Καταναλώνεται σε ποτήρι σαμπάνιας.Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Santo Stefano Belbo, στη ζώνη "Ciombi"
Moscato d' Asti παράγουν πολλοί. Τα ΤΡΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ (TRE BICCHIERI) του GAMBERO ROSSO, έγκριτου ιταλικού οδηγού κρασιών, τα έχει κατακτήσει μόνο η Tenuta Il Falchetto. Τα αδέλφια Forno κάνουν συστηματικές προσπάθειες να δώσουν την ποιοτική έκφραση του ταπεινού Moscato d' Asti και τα καταφέρνουν. Η απαιτητική 'Κόκκινη Γαρίδα' τους επιβραβεύει και το Moscato d' Asti Tenuta Il Falchetto μπαίνει πλέον στο πάνθεον των Ιταλικών κρασιών που φιγουράρουν στα κορυφαία εστιατόρια σαν πρόταση για απεριτίφ.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρώμα ανοιχτό κίτρινο, περισσότερο ή λιγότερο έντονο ανάλογα με τη χρονιά. Μύτη εκρηκτική με αρώματα καθαρά έντονα φρουτώδη και εσπεριδοειδών. Γεύση γλυκιά που βρίσκεται σε αρμονική ισορροπία με την χαμηλή σε περιεκτικότητα αλκόολη μόλις 5.5%. |
Ποικιλίες : | Moscato |
Γλυκύτητα : | Γλυκός |
% αλκοόλ : | 5,5% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει γλυκά και επιδόρπια στο τέλος του γεύματος |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Δε βελτιώνεται με το χρόνο και συνίσταται η κατανάλωση εντός δύο ετών |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 6 - 8°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Piemonte |
Αμπελώνες : | Μέση ηλικία αμπελώνων 25 έτη, με προσανατολισμό νότιο και νότιο ανατολικό σε υψόμετρο 330 μέτρων. Παραγωγή 65 εκατόλιτρα ανά εκτάριο. |
Οινοποίηση : | Ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία για ιδανική διατήρηση των εγγενών φυσικών αρωματικών χαρακτηριστικών. Η διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης είναι περίπου μία εβδομάδα. |

Είδατε πρόσφατα
-
MOSCATO D'ASTI TENUTA DEI CIOMBΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |