ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1967-1984 108052066
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Η εκτενής αλληλογραφία που παρουσιάζεται εδώ μας δίνει πραγματικά μια καταπληκτική εικόνα όχι μόνον της φιλίας δύο ξεχωριστών Ελλήνων της διασποράς (ο ένας αυτοεξόριστος υπερρεαλιστής και τεχνοκρίτης - ο άλλος πολιτικός εξόριστος για πολλά χρόνια και «περιπλανώμενος επαναστάτης») αλλά και της εποχής 1967-1984.
Το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της αλληλογραφίας περιγράφει, βεβαίως, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή για την Ελλάδα και παγκοσμίως, καθώς ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Αριστερά.
Τα γεγονότα στο Παρίσι του Μάη 1968 και στην Πράγα, ο πόλεμος στο Βιετνάμ και η ελληνική χούντα - όλα συνέβαλαν ώστε να αναπτυχθεί και να δυναμώσει η περίφημη «Νέα Αριστερά», σε μια ατμόσφαιρα γενικής αντίστασης, ιδιαίτερα ανάμεσα στους φοιτητές, εναντίον της καπιταλιστικής και καταπιεστικής κοινωνίας, μαζί με τη νέα ελπίδα πιθανών επαναστάσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Είδατε πρόσφατα
-
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ 1967-1984
Περισσότερα -
ΚΟΥΒΕΡΤΑ KENTIA ΒΕΛΟΥΤΕ 038BL BARBIE 038 160X...
Περισσότερα -
ΠΑΤΑΚΙ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΕΝΤΙΑ ROGER 24 ΓΚΡΙ 60Χ90CM
Περισσότερα -
ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Περισσότερα -
ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
Περισσότερα -
ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΓ...
Περισσότερα -
BARRON'S IELTS SUPER PACK (3 BOOKS) (+ AUDIO ...
Περισσότερα -
BIANCA 1291 ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
Περισσότερα -
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΥ ΓΟΥΟΡΧΟΛ
Περισσότερα -
ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


