ΛΥΣΙΜΑΧΕ ΑΚΟΥ 108176322

Παράδοση σε 2-3 μέρες

Η Έφη Ζωγράφου στο πρώτο της γραπτό, τουλάχιστον σε δημόσια έκθεση, έρχεται να μας ταράξει μέσα στον καθημερινό εφιάλτη της σύγχρονης Ελλάδας και του ευρωπαϊκού αδιεξόδου. Γιατί έρχεται από μια Ελλάδα μετά τον πόλεμο, μετά τον Εμφύλιο, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και κάθε φορά έρχεται ένα μαχαίρι και κόβει τον δρόμο.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε με γνωστούς ρητορικούς και αισθητικούς όρους, θα μιλούσαμε για νατουραλισμό, για ιστορικό ρεαλισμό και για λούμπεν προλεταριάτο. Όχι, η Ζωγράφου καταγράφει μια ζωή που τη βίωσαν οι περισσότεροι Έλληνες, βγαίνοντας από τις τραγικές συνθήκες που τραυμάτισαν τα ήθη μας, τον τρόπο ζωής και το χαρακτήρα μας. Και βέβαια αντέξαμε, και βέβαια επιβιώσαμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε, έστω και διαισθητικά, πως κάθε τραγωδία έχει κάθαρση!
Η αφήγηση της Ζωγράφου, καθαρά αυτοβιογραφική, μας υποχρεώνει να ομολογήσουμε πως αυτός ο έρμος ο λαός μας είναι τραγικά σφραγισμένος από την Ιστορία, την οποία πρώτος αυτός ο λαός, από την εποχή του Ηρόδοτου, τη συνέλαβε ως ταυτότητα ελπίδων και απελπισίας.

Εκδότης : | ΑΡΜΟΣ |
Σελίδες : | 58 |
ISBN : | 978-960-615-423-2 |
Σχήμα : | 14Χ21 |
Μήνας έκδοσης : | Δεκέμβριος |
Έτος έκδοσης : | 2021 |

Είδατε πρόσφατα
-
ΛΥΣΙΜΑΧΕ ΑΚΟΥ
Περισσότερα -
ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
Περισσότερα -
INLINE USB3.0 EXTENSION CABLE TYP A 2M BLACK
Περισσότερα -
SANDISK 4GB MICRO SD HIGH CAPACITY WITH ADAPT...
Περισσότερα -
ΜΠΑΡΕΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ START RITE SUPER SOFT DAISY...
Περισσότερα -
ΔΟΧΕΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ MINILAND HERMISIZED AZURE 25...
Περισσότερα -
ΒΑΣΗ ΓΙΑ KAYAK & SUP THULE DOCKGRIP 895000
Περισσότερα -
MIKROTIK CAP LITE 1X LAN 2.4GHZ 802.11B/G/N D...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΚ ΖΩΓΡΑΦ MICKEY Α4 002 30ΦΥΛ
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ONEILL STRINGER PANTS ΑΝΘΡΑΚΙ (38)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |