ΚΡΑΣΙ VIOGNIER CUVEE LARSINOS ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2014 ΛΕΥΚΟ MANGUM 1500 ML 142005056

Εξαντλημένο
Ένα από τα πρώτα Ελληνικά Viognier που κυκλοφόρησαν στην αγορά, με ένα στυλ που ακολουθεί τον χαρακτήρα της Αρμύρας.
Το βασικό πρόβλημα πολλών Viognier είναι η πλαδαρή δομή, το υπερβολικό αλκοόλ και ο υπερώριμος χαρακτήρας, αλλά το Cuvee
Larsinos δίνει ποικιλιακή τυπικότητα χωρίς να χάνει την φρεσκάδα του. 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. 30 %
ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της
μηλογαλακτικής ζύμωσης και batonnage.
Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με μερικές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με ένταση και αρώματα ώριμου
βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού ενώ τα αρώματα του υψηλής ποιότητας γαλλικού ξύλου, όπως φουντούκι και ψημένο
ψωμί είναι εμφανή. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων αλλά και βανίλιας, καρύδας και βούτυρο φουντουκιού. Η επίγευση
έχει διάρκεια, όγκο, ένταση και μεγάλη πολυπλοκότητα.
Σερβίρεται στους 10-12°C και συνοδεύει ψάρια, αστακούς,
οστρακοειδή και γενικά κρέατα με λευκές σάλτσες.
Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με μερικές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με ένταση και αρώματα ώριμου βερίκοκου, μάνγκο και φλούδας πορτοκαλιού ενώ τα αρώματα του υψηλής ποιότητας γαλλικού ξύλου, όπως φουντούκι και ψημένο ψωμί είναι εμφανή. Το στόμα γεμίζει με πλούσια αρώματα φρούτων αλλά και βανίλιας, καρύδας και βούτυρο φουντουκιού. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο, ένταση και μεγάλη πολυπλοκότητα. |
Ποικιλίες : | Viognier |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Ψάρια, αστακούς, οστρακοειδή και γενικά κρέατα με λευκές σάλτσες |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Κορινθία σε ύψος 60 μ. |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14°C. Αλκοολική ζύμωση στους 17°C. Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 30% ζύμωσε σε γαλλικά δρύινα barriques (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) των 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το τελικό χαρμάνι εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στo κελάρι του Κτήματος για επιπλέον 3 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. |
Ετικέτα : | Viognier Cuvee Larsinos |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VIOGNIER CUVEE LARSINOS ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΟΙΝΟΙ ...
Περισσότερα -
ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ OWNAT ULTRA MEDIUM ADULT STERILI...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ JACK & JONES JORFREDERIKS...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |