ΚΡΑΣΙ VINSANTO FIRST RELEASE ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2015 ΛΕΥΚΟ 500ML 142010528

Εξαντλημένο
Η μετενσάρκωση του κλασικού Vinsanto 4 ετών παλαίωσης σε βαρέλι. Το νεαρότερο Vinsanto του Κτήματος Αργυρού δείχνει τι θα πει νεότητα για ένα τέτοιο κρασί. Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μαζεύονται αυστηρά από πολύ παλιούς αμπελώνες στην Επισκοπή, ηλικίας τουλάχιστον δύο αιώνων, ειδικά επιλεγμένοι για αυτό το στυλ.
Η συγκομιδή γίνεται αργότερα από την συνηθισμένη ημερομηνία τρύγου για τα ξηρά κρασιά, δίνοντας δραματικά χαμηλές αποδόσεις. Τα σταφύλια απλώνονται στον ήλιο για περίπου δέκα μέρες, ακολουθεί φυσική ζύμωση και περίπου τρία χρόνια ωρίμασης σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ η επιπλέον ωρίμαση διαρκεί τέσσερα χρόνια σε δρύινα βαρέλια.
Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.
Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ένα πλούσιο κρασί που εστιάζει στο φρούτο. |
Ποικιλίες : | Αηδάνι, Ασύρτικο |
Γλυκύτητα : | Γλυκό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως απεριτίφ ή ταιριάζει πολύ καλά με πούρο και με γλυκά με βάση το κακάο και τη σοκολάτα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 6-8°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Έτοιμο να το απολαύσετε την στιγμή που κυκλοφορεί στην αγορά, ενώ μπορεί να παλαιώσει στην φιάλη σχεδόν για πάντα. |
Παραγωγός : | Κτήμα Αργυρού |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VINSANTO FIRST RELEASE ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 20...
Περισσότερα -
LUXA2 BY THERMALTAKE LVA20052N1Z LM200 TOUCH
Περισσότερα -
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ
Περισσότερα -
CREATIVE SOUND BLASTER X-FI PLATINUM FATAL1TY...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ SLOGGI WOMEN MOVE FLOW WHP ΜΑΥΡΟ (80C...
Περισσότερα -
ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΖΗΣΕ
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ SLOGGI ZERO MICROFIBRE 2.0 H SOFT BRA...
Περισσότερα -
COOL ENGLISH 1 TEST BOOK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |