Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 3 ΦΙΑΛΩΝ ΜΠΛΕ ΑΛΕΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142012372

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Δωρεάν Παράδοση
ΚΡΑΣΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 3 ΦΙΑΛΩΝ ΜΠΛΕ ΑΛΕΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 148.00 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 125.00€ 
Προτεινόμενη λιανική 148.00 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 3 ΦΙΑΛΩΝ ΜΠΛΕ ΑΛΕΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
142012372
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η Μπλε Αλεπού προσφέρει στην όψη ένα βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Τα αργά δάκρυα που κυλούν στα τοιχώματα του ποτηριού φανερώνουν ένα πλούσιο αλκοόλ, το οποίο προσδίδει στο κρασί όγκο και γλυκύτητα. Αρώματα κόκκινων φρούτων εναλλάσσονται με τις προβεβλημένες νότες βανίλιας, καπνού και κόρας ψωμιού, από την παραμονή του κρασιού σε καινούρια βαρέλια, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι εξαιρετικής ποιότητας τανίνες δίνουν στο κρασί στιβαρή δομή και τη δυνατότητα βαθιάς παλαίωσης, ενώ η οξύτητα προσφέρει νεύρο και συμβάλλει στη δημιουργ32290976ία ενός ισορροπημένου συνόλου. Η φρούτωδης επίγευση, που διαρκεί, υπογραμμίζει το πλούσιο σώμα του κρασιού. Μέχρι σήμερα, αυτή είναι η καλύτερη σοδειά της Μπλε Αλεπούς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές χρώμα με πορφυρές ανταύγειες.Αρώματα κόκκινων φρούτων εναλλάσσονται με τις προβεβλημένες νότες βανίλιας, καπνού και κόρας ψωμιού, από την παραμονή του κρασιού σε καινούρια βαρέλια, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και πολύπλοκο χαρακτήρα. 
Τύπος κρασιού : Ερυθρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ημαθία 
Γλυκύτητα : Ξηρός 
Ποικιλίες : Merlot, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon 
% αλκοόλ : 14.5% 
Συνοδεύει : Πλούσια πιάτα με βάση το κρέας, παλιωμένα τυριά, αλλαντικά 
Φύλαξη - Παλαίωση : 12-15 έτη 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Κτήμα Κυρ-Γιάννη 
Αμπελώνες : Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος έχει αργιλοασβεστώδη έως αμμοαργιλοπηλώδη σύσταση, μέτριες κλίσεις και κυρίως νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση των 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα.
Ειδικότερα, για την Μπλε Αλεπού επιλέχθηκαν το Syrah που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 1 και 2, το Merlot που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 24 και το Ξινόμαυρο που καλλιεργείται στα αργιλοασβεστώδη εδάφη του τεμαχίου 9. Όλα τα τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα. 
Οινοποίηση : Βασικός στόχος του οινοποιού είναι να αναδείξει τις δυνατότητες που έχει το terroir του Κτήματος για τη δημιουργία κρασιών παγκόσμιας κλάσης. Για το σκοπό αυτό, το χαρμάνι της Μπλε Αλεπούς γίνεται με επιλογή από τα καλύτερα δείγματα των βασικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη με κριτήριο τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όπως η οξύτητα, ο αλκοολικός και ο φαινολικός βαθμός, η χρωματική και αρωματική ένταση.

Έτσι, μετά την επιλογή των αμπελοτεμαχίων και τον αυστηρό έλεγχο των σταφυλιών στην τράπεζα διαλογής, εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης στους 9-10° C, για 5 έως 7 μέρες σε αδρανές περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, και για την κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 27-28° C, ενώ ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 8-15 ημερών.

Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C, σε ανοιχτές δεξαμενές. Παράλληλα γίνεται ανακύκλωση με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών. Το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση