Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Χρώμα όχι πολύ υψηλής έντασης, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, με κεραμιδί ανταύγειες. Μύτη ιδιαίτερη με νότες μαύρης ελιάς, λιαστής ντομάτας και βύσσινου. Το στόμα χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την μαλακή δομή των τανινών που προσδίδουν μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας. |
Ποικιλίες |
Nebbiolo |
Τύπος κρασιού |
Οίνος ερυθρός |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
% αλκοόλ |
14% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
16-18°C |
Φύλαξη - Παλαίωση |
Επιδέχεται παλαίωση |
Συνοδεύει |
Κυνήγι, πιάτα με μανιτάρια, ώριμα τυριά. |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Περιοχή |
Δράμα |
Παραγωγός |
Κτήμα Τέχνη Οίνου |