ΚΡΑΣΙ MONTES ALPHA PINOT NOIR 2021 ΕΡΥΘΡΟ 700 ML 142012750

Παράδοση σε 24 ώρες

Η σειρά κρασιών που τα ξεκίνησε όλα! Τα Montes Alpha είναι τα πρωτοποριακά κρασιά που άνοιξαν τον δρόμο για όλα τα premium κρασιά από τη Χιλή και θεωρούνται ακόμα το #1 από τα κρασιά της Νοτιοαμερικάνικης χώρας.
Έντονο ρουμπινί χρώμα, πολύ χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Τα αρώματά του είναι κομψά και έντονα, αποκαλύπτοντας ώριμα μούρα, όπως σιρόπι βατόμουρου, κεράσια, ακόμη και μαύρα δαμάσκηνα. Ως αποτέλεσμα της 12μηνης παλαίωσής του στο βαρέλι, γίνονται αντιληπτές νότες που προέρχονται από το ελαφρά ψημένο βαρέλι, όπως βανίλια, μοσχοκάρυδο, κανέλα και ένα απαλό άρωμα manjar de leche. Ο ουρανίσκος παρουσιάζει πολύ καλή δομή, η οποία αντισταθμίζεται σωστά από την καλά ισορροπημένη οξύτητα, προκαλώντας μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων που παραμένουν ευχάριστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Montes είναι ένα από τα πιο φημισμένα και πρωτοπόρα οινοποιεία της Χιλής, γνωστό για την υψηλή ποιότητα των κρασιών του και την καινοτομία του στην οινοποιητική διαδικασία. Ιδρύθηκε το 1987 από τους Aurelio Montes & Douglas Murray, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα οινοποιείο που θα έφερνε την υψηλή ποιότητα κρασιών της Χιλής στον διεθνή χώρο. Σήμερα, το Montes και τα κρασιά του εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην παραγωγή premium και ultra-premium κρασιών και είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την εξαιρετική του ποιότητα.
Το οινοποιείο εκμεταλλεύεται τις ιδανικές κλιματικές συνθήκες της Χιλής για να δημιουργήσει εξαιρετικά κρασιά, τα οποία είναι πλούσια σε αρώματα και γεύσεις, αλλά και ισχυρά και γεμάτα προσωπικότητα δημιουργώντας διακριτές σειρές κρασιών που περιλαμβάνουν το Montes Reserva, το Montes Alpha, το Montes Folly και το Montes Outer Limits, τα οποία έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία και έχουν καθιερωθεί ως κορυφαία προϊόντα στον κόσμο του κρασιού. Οραματιζόμενο την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας κρασιών για την παγκόσμια αγορά, το Montes επενδύει συνεχώς στην έρευνα και την τεχνολογία. Η ομάδα του εργάζεται με πάθος και εξειδίκευση, χρησιμοποιώντας βιολογικές μεθόδους και αειφόρες πρακτικές παραγωγής, που σέβονται το περιβάλλον και διασφαλίζουν την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων.

Ποικιλίες : | Pinot Noir |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Έως 10 έτη. Σε δροσερό χώρο, χωρίς φως, σε θερμοκρασία 12-15oC. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 14-15oC |
Συνοδεύει : | Ιδανικά με ζυμαρικά με σάλτσα pesto αλλά και με ανάλαφρες, κρεμώδεις σούπες (μανιταρόσουπα, κοτόσουπα κλπ). |
% αλκοόλ : | 14 |
Μέγεθος φιάλης : | 700 ml |
Παραγωγός : | Vina Montes |
Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες βρίσκονται στην οινοπαραγωγική περιοχή της Ακτής Aconcagua, κυρίως στις περιοχές Zapallar, Casablanca, Leyda και Santo Domingo. Όλοι οι αμπελώνες είναι υποστυλωμένοι, σε όχι πολύ κάθετες πλαγιές και με διαφορετικού βαθμού έκθεση στα στοιχεία της φύσης. Η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ 7000-8000 kg/ha. Η κοντινή απόσταση από την ακτή καθορίζει τους κύκλους των αμπελώνων, με πολύ δοσερά καλαοκαίρια και πολύ λίγες ώρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ωρίμασης, με αποτέλεσμα την αργή εξέλιξη της συμπύκνωσης σακχάρων και του χρωματισμού. |
Οινοποίηση : | Η συγκομιδή των σταφυλιών πραγματοποιείται χειρωνακτικά σε δίσκους 10 κιλών τις πολύ πρωινές ώρες για να διατηρηθούν χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα αρωμάτων. Όταν φτάσουν στο οινοποιείο, τα κλαδιά επιλέγονται προσεκτικά πριν τον απορραγισμό και κατόπιν αυτού. Χρησιμοποιούνται διαφορετικές στρατηγικές εκχύλισης και ζύμωσης, όπως ανθρακική εκχύλιση, ζύμωση με ή χωρίς βοστρύχους, παραδοσιακή ζύμωση και άλλες. Η ζύμωση επίσης πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί ο φρέσκος, φρουτώδης χαρακτήρας της ποικιλίας. Αυτή η διεργασία διαρκεί περίπου 7 ημέρες, με 2 ημερήσια πατήματα, με στόχο την λεπτή εκχύλιση του χρώματος της φλούδας και του χυμού από τους καρπούς. Όταν ολοκληρώνεται η ζύμωση, το κρασί αποστραγγίζεται από τη δεξαμενή και μεταφέρεται σε βαρέλια ή δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι, όπου επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες για την μηλογαλακτική ζύμωση, μια βασική διαδικασία για την παραγωγή απαλών, ντελικάτων οίνων. 40% του κρασιού αποθηκεύεται σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων. Από αυτά, το 1/3 είναι νέα βαρέλια και τα υπολοιπα είναι βαρέλια 2-3 χρήσεων, όλα ειδικά επιλεγμένα για Pinot Noir. Η περίοδος παλαίωσης διαρκεί για 10 μήνες πριν αναμειχθεί και πάλι με το αναπηρέαστο από δρυ, υπόλοιπο μέρος του κρασιού. Το τελικό κρασί εμφιαλώνεται μετά από απαλή φίλτρανση ακριβώς πριν την εμφιάλωση. |
Περιοχή : | Aconcagua Costa, Χιλή |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ MONTES ALPHA PINOT NOIR 2021 ΕΡΥΘΡΟ 700...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |