Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Κιτρινοπράσινο χρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Εύγευστο και ισορροπημένο. Δοκιμάζοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια βερίκοκου, ανανά και λεμονιού. Ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που εκπλήσσει. |
Ποικιλίες |
Μαλαγουζιά |
Τύπος κρασιού |
Ξηρός |
Συνοδεύει |
Θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες, γαρίδες, μπαρμπούνια σχάρας, ριζότο μανιταριών, κίτρινα τυριά κλπ. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Σερβίρεται στους 8°C σε κολονάτο ποτήρι |
Αμπελώνες |
Οι αμπελώνες έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, έδαφος αμμώδες και στρεμματική απόδοση σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. |
Οινοποίηση |
Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε και ψύχθηκε στους -8°C για 15 μέρες. |