ΚΡΑΣΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2018 ΛΕΥΚΟ JEROBOAM 3LT 142008413

Εξαντλημένο
Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και
κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.
Σερβίρεται στους 8-10°C.
Γευστικοί συνδυασμοί: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με
ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.
Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 άρχισε να φυτεύει στον οικογενειακό αμπελώνα 25 στρεμμάτων στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης-σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια αμπελιού- ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 450 σήμερα στρεμμάτων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα. |
Ποικιλίες : | Μαλαγουζιά |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Λευκό Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Επανομή |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 3000ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Γεροβασιλείου |
Περιοχή : | Θεσσαλονίκη |
Αμπελώνες : | Ο ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας του Κτήματος Γεροβασιλείου εκτείνεται σε 620 στρέμματα. Το κλίμα της περιοχής της Επανομής χαρακτηρίζεται μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, που μετριάζονται από τις θαλάσσιες αύρες. Ο αμπελώνας γειτνιάζει στις τρεις πλευρές με τη θάλασσα σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων, ενώ από τη δυτική του πλευρά είναι ορατός ο Θερμαϊκός Κόλπος και ο ορεινός όγκος του Ολύμπου με τις ακτές της Πιερίας. Το έδαφος είναι κυρίως αμμώδες με κάποια πηλώδη υποστρώματα και ασβεστολιθικά πετρώματα. Είναι πλούσιο σε θαλασσινά απολιθώματα, καθώς όλη η γύρω λοφώδης έκταση σχηματίσθηκε από προσχώσεις της θαλάσσιας περιοχής. |
Οινοποίηση : | Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20 °C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2018 ΛΕΥ...
Περισσότερα -
CANON LP-E10 BATTERY PACK
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ LEVI'S SQUARE VORI0100T ΚΟΚΚΙΝΟ/ΣΚΟ...
Περισσότερα -
HOODIE LACOSTE SH9623 XFJ ΕΚΡΟΥ (M)
Περισσότερα -
CANON DIGITAL IXUS 100 IS SILVER
Περισσότερα -
ΦΡΙΣΜΠΙ ΤΣΕΠΗΣ TICKET TO THE MOON (POCKET FRI...
Περισσότερα -
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Περισσότερα -
`ΚΑΔΟΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ JK 270 / ΥΨΗΛΗ...
Περισσότερα -
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ PETRANIS ΝΟ 221 ΜΟΤΙΒΟ FLORAL ΜΠΕΖ...
Περισσότερα -
ELSA FROZEN 2 RUBIE'S DELUXE LRG [889544] 9-1...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |