ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Π.Γ.Ε ΕΡΥΘΡΟ 2010 750ML 142004595

Εξαντλημένο
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ζωηρό κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες. Σύνθετο bouquet που αποτελείται από αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας φράουλα, σύκο και βανίλια. Στρογγυλό στόμα με μαλακές ταννίνες και πικάντικη επίγευση.
Στην καρδιά της Λακωνίας βρίσκονται οι αμπελώνες και το οινοποιείο του Γεώργιου Θεοδωρακάκου, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει συνδέσει την ιστορία της με το λακωνικό κρασί από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Δίνοντας βάρος σε τοπικές ποικιλίες ,όπως η κυδωνίτσα και το μαυρούδι, τα κρασιά παράγονται με πιστοποιημένες βιολογικές μεθόδους στους ιδιόκτητους αμπελώνες και αναγνωρίζονται ως Λακωνικοί Τοπικοί Οίνοι.
Το 2010 βρίσκει την επιχείρηση σε φάση ανάπτυξης με αρκετές ετικέτες κρασιού, με διακρίσεις, με ένα καλό δίκτυο διανομής, με ποιοτικές συνεργασίες ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης του οινοποιείου, το οποίο διαθέτει απόλυτα σύγχρονο εξοπλισμό.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ζωηρό κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες. Σύνθετο bouquet που αποτελείται από αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας φράουλα, σύκο και βανίλια. Στρογγυλό στόμα με μαλακές ταννίνες και πικάντικη επίγευση. |
Ποικιλίες : | Αγιωργίτικο 100% |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Βιολογικός οίνος Ερυθρός. Πιστοποίηση ΔΗΩ. |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Σουτζουκάκια, μακαρόνια με κιμά και λαγό στιφάδο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Θεοδωρακάκου |
Περιοχή : | Λακωνία |
Αμπελώνες : | Στα 400 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο σπάνιες τοπικές ποικιλίες. Η Κυδωνίτσα και το Μαυρούδι απαντώνται αποκλειστικά στη Λακωνία. Το ποικιλιακό δυναμικό συμπληρώνεται με την επίσης τοπική Μονεμβασιά και τις πανελλαδικά γνωστές Ασύρτικο, Ροδίτη και Αγιωργίτικο. Οι μικρές αποδόσεις των αμπελώνων, που δεν ξεπερνούν τα 800 κιλά ανά στρέμμα, συμβάλλουν σημαντικά στην υψηλή ποιότητα των σταφυλιών. Οι Αμπελώνες έχουν ενταχθεί από το 1996 στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούν από τον οργανισμό ΔΗΩ. |
Οινοποίηση : | Τρύγος τέλος Σεπτεμβρίου. Σε μικρά τελάρα για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη της ποιότητας των αμπελώνων. Αμέσως μετά την παραλαβή του, το σταφύλι υποβάλλεται σε εκραγισμό και μια μικρή σύνθλιψη των καρπών, ακολούθως εμβολιάζουμε το γλεύκος και ξεκινά η ζύμωση που διαρκεί για 8-10 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της. Παράλληλα με την παραμονή των κρασιών σε βαρέλια αμερικανικής δρυός για περίπου 8 μήνες, πραγματοποιείται και η μηλογαλακτική ζύμωση που αποδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο κρασί αυτό. |
Ετικέτα : | Κτήμα Θεοδωρακάκου Λυκόβουνο |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ...
Περισσότερα -
ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΡΟΥΧΩΝ CHIOS HELLAS ΜΕΤΑΛΛΟ ΓΚΡΙ 3...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |