Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας. |
Ποικιλίες |
Κοτσιφάλι,Syrah |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
% |
Συνοδεύει |
Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
17-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Κτήμα Λυραράκη |
Περιοχή |
Κρήτη |
Αμπελώνες |
Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων. |
Οινοποίηση |
Τα σταφύλια οινοποιήθηκαν χωριστά. Για το Κοτσιφάλι χρησιμοποιήθηκε κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου. Για το Syrah οι φλούδες πέρασαν προζυμωτική εκχύληση στους 10°Cγια 2 μέρες. Η ζύμωση έγινε στους 27-29°C. Πραγματοποιήθηκε μεταζυμωτική εκχύλιση για μια εβδομαδα, όπου ολοκληρώθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση. |