ΚΡΑΣΙ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ - SYRAH ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2018 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142008223

Εξαντλημένο
Αυτό το εξαιρετικό κρασί της Κρήτης φτιαγμένο με την ιδιαίτερη φροντίδα του αμπελουργού Μανώλη Λυραράκη, είναι ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μιας ντόπιας ποικιλίας με μια ξένη που έχει εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή.
Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας.
Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά.
Σερβίρεται στους 17 - 18°C.
Γαλουχημένοι μέσα στο χρόνο που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου, οι αδελφοί Λυραράκη αποφάσισαν το 1966 να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή κρασιού. Με την ίδρυση της εταιρείας, άρχισε ταυτόχρονα και η εγκατάσταση μερικών από τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά, σε μια από τις πιο αξιόλογες αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης, στο Αλάγνι Ηρακλείου, το ορεινότερο χωριό της ζώνης Ο.Π.Α.Π. ΠΕΖΑ.
Σήμερα, η εταιρεία έχει πλέον περάσει στη διαχείριση της δεύτερης γενιάς. Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας. |
Ποικιλίες : | Κοτσιφάλι,Syrah |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | % |
Συνοδεύει : | Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Λυραράκη |
Περιοχή : | Κρήτη |
Αμπελώνες : | Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια οινοποιήθηκαν χωριστά. Για το Κοτσιφάλι χρησιμοποιήθηκε κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου. Για το Syrah οι φλούδες πέρασαν προζυμωτική εκχύληση στους 10°Cγια 2 μέρες. Η ζύμωση έγινε στους 27-29°C. Πραγματοποιήθηκε μεταζυμωτική εκχύλιση για μια εβδομαδα, όπου ολοκληρώθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ - SYRAH ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2018 Ε...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΡΟΥΧΩΝ MAYORAL 010 ΚΟΚΚΙΝΟ (116 CM)(6 ΕΤΩ...
Περισσότερα -
ΦΟΥΤΕΡ RUSSELL ATHLETIC HOODY SWEATSHIRT ΛΑΔΙ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |