ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142007381

Εξαντλημένο
Αυτό το εξαιρετικό κρασί της Κρήτης φτιαγμένο με την ιδιαίτερη φροντίδα του αμπελουργού Μανώλη Λυραράκη, είναι ο πιο πετυχημένος συνδυασμός μιας ντόπιας ποικιλίας με μια ξένη που έχει εγκλιματιστεί άριστα στην περιοχή.
Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας.
Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά.
Σερβίρεται στους 17 - 18°C.
Γαλουχημένοι μέσα στο χρόνο που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου, οι αδελφοί Λυραράκη αποφάσισαν το 1966 να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παραγωγή κρασιού. Με την ίδρυση της εταιρείας, άρχισε ταυτόχρονα και η εγκατάσταση μερικών από τις καλύτερες γηγενείς ποικιλίες, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά, σε μια από τις πιο αξιόλογες αμπελουργικές περιοχές της Κρήτης, στο Αλάγνι Ηρακλείου, το ορεινότερο χωριό της ζώνης Ο.Π.Α.Π. ΠΕΖΑ.
Σήμερα, η εταιρεία έχει πλέον περάσει στη διαχείριση της δεύτερης γενιάς. Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα του είναι βαθυκόκκινο με ελκυστικές φωτεινές ανταύγειες, με αρώματα σύνθετα που θυμίζουν βατόμουρο και κεράσι. Η γεύση του είναι πληθωρική, αρωματική, βελούδινη, μεγάλης διάρκειας. |
Ποικιλίες : | Κοτσιφάλι,Syrah |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | % |
Συνοδεύει : | Συνδυάζεται με κρέατα σχάρας, χωριάτικο λουκάνικο, ψάρι πλακί και κίτρινα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Λυραράκη |
Περιοχή : | Κρήτη |
Αμπελώνες : | Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων, σε χαλικώδες έδαφος πάνω σε ασβεστόλιθο και βρίσκεται σε μέσο υψόμετρο 550 μέτρων. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια οινοποιήθηκαν χωριστά. Για το Κοτσιφάλι χρησιμοποιήθηκε κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου. Για το Syrah οι φλούδες πέρασαν προζυμωτική εκχύληση στους 10°Cγια 2 μέρες. Η ζύμωση έγινε στους 27-29°C. Πραγματοποιήθηκε μεταζυμωτική εκχύλιση για μια εβδομαδα, όπου ολοκληρώθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2015 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
T-SHIRT 3 POMMES 3Q10013 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (3 ΕΤΩΝ)-(...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ SLOGGI BODY ADAPT T-SHIRT BRA ΕΚΡΟΥ (...
Περισσότερα -
T-SHIRT POLO CAMEL ACTIVE STRIPE C31-409965-1...
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ PAREX 10130020.GR ΓΚΡΙ
Περισσότερα -
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ CHRISTMAS ΔΕΝΤΡΟ ...
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ HAVAIANAS TOP ΚΙΤΡΙΝΗ (23 - 24)
Περισσότερα -
ΙΣΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ
Περισσότερα -
ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ HP OFFICEJET PRO 8720 D9L19A WIF...
Περισσότερα -
ΕΛΑΙΟΔΙΧΤΑ 100GR/M² KRAFT 7 Χ 14 M 621308
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |