Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Σκούρο τριανταφυλί, με ιώδεις ανταύγειες, χρώμα, έντονο φρουτώδες άρωμα. Γεύση πλούσια, αρωματική, πληθωρική. Κρασί ευχάριστο, γλυκόπιοτο. |
Ποικιλίες |
Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Τοπικός οίνος Βελβεντού |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Απολαύστε το στους 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Συνοδεύει |
Συνδυάζεται αρμονικά με ελαφριά γεύματα |
Παραγωγός |
Κτήμα Βογιατζή |
Οινοποίηση |
Τρυγητός: Τέλη Σεπτεμβρίου. Οινοποίηση: Σύντομη παραμονή του χυμού με τα στέμφυλα, διαχωρισμός και ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία. |