Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Βαθύ πορφυρό χρώ΅α, ευγενές τυπικό άρω΅α της ποικιλίας, που ε΅πλέκει την κλασσική ελιά-ντο΅άτα ΅ε αποξερα΅ένα φρούτα κεράσι-δα΅άσκηνο, γήινες νότες και ΅παχαρικά. Στο στό΅α οι ενσω΅ατω΅ένες τανίνες συνθέτουν ένα στιβαρό σώ΅α ΅ε ραχοκοκκαλιά, αρ΅ονία και πολύ ΅εγάλη διάρκεια. Ένα σαγηνευτικό κρασί, ΅ε τον αριστοκρατικό διακριτικό χαρακτήρα της ποικιλίας. |
Ποικιλίες |
Ξινό΅αυρο, κλώνος Βελβεντού |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρός ξηρός, Προστατευό΅ενη Γεωγραφική Ένδειξη Bελβεντό. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Απολαύστε το στους 16-18°C |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Παραγωγός |
Κτήμα Βογιατζή |
Οινοποίηση |
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Η εκχύλιση των συστατικών του φλοιού είναι προσεκτική και ο χρόνος εξαρτάται από την ωρι΅ότητα της σοδειάς. Ο νέος οίνος τοποθετείται σε δρύινα βαρέλια, όπου γίνεται η ΅ηλογαλακτική ζύ΅ωση και παρα΅ένει εκεί για ένα χρόνο. Ακολουθεί η ε΅φιάλωση και η παλαίωση στο ΅πουκάλι. |