Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Τελευταία φιάλη - Μισή τιμή
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Δωρεάν Παράδοση
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2016 ΕΡΥΘΡΟ METHUSELAH 6LT
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
  • ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2016 ΕΡΥΘΡΟ METHUSELAH 6LT
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 155.00 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2016 ΕΡΥΘΡΟ METHUSELAH 6LT
(142007983)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέ όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά.

Συνοδεύει άριστα κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά.

Οι αμπελώνες έχουν έκταση 100 στρέμματα και βρίσκονται στο ύψος του μοναστηριού του Αη Νικόλα του Μετσοβίτη (+1.617) προς το ποτάμι, σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα, με στρεμματική απόδοση 600-700 κιλά. Επιλεγμένοι αμπελώνες με Cabernet Sauvignon . Επιλεγμένοι αμπελώνες ζώνης Ο.Π.Α.Π Νεμέας με Αγιωργήτικο.

Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.

Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέ όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά. 
Ποικιλίες : Cabernet Sauvignon (τα πρώτα κλήματα ξενικής ποικιλίας που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα) και Αγιωργίτικο 
Τύπος κρασιού : Ερυθρός Ξηρός Επιτραπέζιος Οίνος 
Συνοδεύει : Κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 16-18°C 
Μέγεθος φιάλης : 6lt 
Παραγωγός : Κατώγι Στροφιλιά 
Αμπελώνες : Εκατό στρέμματα, στο ύψος του μοναστηριού του Αη Νικόλα του Μετσοβίτη (+1.617) προς το ποτάμι, σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα, με στρεμματική απόδοση 600-700 κιλά. Επιλεγμένοι αμπελώνες με Cabernet Sauvignon . Επιλεγμένοι αμπελώνες ζώνης Ο.Π.Α.Π Νεμέας με Αγιωργήτικο. 
Οινοποίηση : Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργήτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30°C. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης ενισχύονται κατά την αποζύμωση και το στάδιο της μηλογαλακτικής ζυμώσεως στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αίθουσα ζυμώσεων μονωμένη και με κεντρική θέρμανση. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο
0.00 €

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List


Τι θα θέλατε να προσθέσουμε / βελτιώσουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
  
1. Προσθήκη προϊόντων super market
2. Γραφιστική ανανέωση
3. Καλύτερη εξυπηρέτηση
4. Φθηνότερες τιμές
5. Προσθήκη και άλλων brands