Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Ευχάριστα αρώματα στη μύτη, όμορφη αίσθηση με σωστή οξύτητα στο στόμα |
Ποικιλίες |
Ξινόμαυρο Νάουσας |
Γλυκύτητα |
Ξηρός |
Τύπος κρασιού |
Βιολογικός οίνος Λευκός. Τοπικός Οίνος Ημαθίας. |
% αλκοόλ |
12.5% |
Συνοδεύει |
Θαλασσινά γεύματα και ιδιαιτέρως ριζότο θαλασσινών και μαλακά τυριά |
Φύλαξη - Παλαίωση |
1-2 έτη |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
10-12°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Ελινός |
Περιοχή |
Ημαθία |
Αμπελώνες |
Οι ιδιόκτητοι βιολογικοί αμπελώνες Ταραλά περιλαμβάνουν μια έκταση 100 περίπου στρεμμάτων και βρίσκονται στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου σε υψόμετρο 300 περίπου μέτρων σε μια περιοχή όπου οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες ενδείκνυνται ιδιαίτερα για την παραγωγή ερυθρών οίνων υψηλής ποιότητας. Ένα τμήμα του αμπελώνα βρίσκεται στα Πολλά Νερά Ημαθίας στο οποίο καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ξινόμαυρο Νάουσας και Merlot και στο υπόλοιπο τμήμα του αμπελώνα που βρίσκεται στην Πατρίδα Ημαθίας καλλιεργούνται οι ποικιλίες : Μαλαγουζιά, Πρεκνάδι, Cabernet, Μοσχόμαυρο, Νεγκόσκα και Ροδίτης. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με βιολογικό τρόπο η οποία έχει στόχο την παραγωγή οινοποιήσιμων σταφυλιών με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. |
Οινοποίηση |
Σύμφωνα με την μέθοδο "blanc de noir" κατά την οποία παραλαμβάνεται το λευκό γλεύκος από ερυθρά σταφύλια |
Ετικέτα |
Ξινόμαυρο |