ΚΡΑΣΙ CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU CLOS DES CHEVALIERS (MON.) 2016 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142007234

Εξαντλημένο
Ένα Grand Cru για τους πολύ ενημερωμένους Βουργουνδό-φιλους και το τρίτο μικρότερο σε έκταση Grand Cru στο χωριό του Puligny.
Πολύ ορυκτό στυλ, με στόμα που φέρνει στο μυαλό Gr. Cru Chablis, αλλά με λιπαρότητα και πολυδιάστατο φρούτο στο στόμα.
Αν θέλετε να επενδύσετε σε μια μεγάλη λευκή Βουργουνδία που να μπορεί να δώσει δυνατές συγκινήσεις για δύο δεκαετίες, τότε εδώ είναι το κρασί για εσάς.
Από το διάσημο Jean Chartron, με ιστορία από το 1859, τέσσερις γενεές παράδοση, τα λευκά κρασιά Βουργουνδίας, στην περιοχή Puligny Montrachet αξίζουν την προσοχή μας! Ο συγκεκριμένος αμπελώνας ανήκει αποκλειστικά στην οικογένεια Chartron από το 1917!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πολύ ορυκτό στυλ, με στόμα που φέρνει στο μυαλό Gr. Cru Chablis, αλλά με λιπαρότητα και πολυδιάστατο φρούτο στο στόμα |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14 |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να διατηρηθεί για 10 έτη από την ημερομηνία παραγωγής |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Bourgogne |
Αμπελώνες : | Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση : | Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος, όμως συνήθως είναι 12 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (50% ανανεώνεται κάθε έτος, με το υπόλοιπο 50% να είναι 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHEVALIER-MONTRACHET GRAND CRU CLOS DES...
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ SLOGGI LIGHT LACE 2.0 BRAZIL PANTY ΠΕ...
Περισσότερα -
ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ GORENJE ORAITO M400ORAB ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |