ΚΡΑΣΙ CHATEAU ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣΣ 2016 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142006724

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Το πιο γνωστό brand name της NICO LAZARIDI που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της εταιρίας και της οινολογικής αναγέννησης του Νομού Δράμας το 1987. Ο αμπελώνας, από τον οποίο προέρχεται η πρώτη ύλη, περιβάλει περιμετρικά το ομώνυμο οινοποιείο Chateau Nico Lazaridi, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ανάγλυφο της περιοχής.
Η σύνθεσή του Chateau Nico Lazaridi λευκό από τις διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ugni Blanc σε συνδυασμό με την ελληνική ποικιλία του Μοσχάτου Αλεξανδρείας επιβεβαιώνει την εξαιρετική ποιότητά του. Αποτελεί μέρος της οικογένειας των Chateau Nico Lazaridi και χαρακτηρίζεται εικαστικά από τα νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου με θέμα τον χορό των αισθήσεων, συνδυάζοντας την έκσταση και απελευθέρωση που αντιπροσωπεύει ο χορός, με την ουσία του κρασιού.
Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Ευγενικά και έντονα αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση.
Σερβίρεται δροσερό στους 8-12°C, συνοδεύοντας άριστα θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας .

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Λαμπερό χρώμα με έντονες πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Ευγενικά και έντονα αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα με διακριτική ευχάριστη οξύτητα και καθαρή φρουτώδη επίγευση. |
Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc 60% , Ugni Blanc 30%, Μοσχάτο Αλεξανδρείας 10%. |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Θαλασσινά, ψάρια, λευκά άπαχα κρέατα και λαδερά μεσογειακής κουζίνας |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Πίνεται κρύο στους 8 - 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Δράμα |
Αμπελώνες : | Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς, Πηγαδίων και Αδριανής. Καλλιέργεια: Σε υψόμετρο 250m, εδάφη ελαφριάς προς μέτριας σύστασης με κλίση εδάφους που ευνοεί την καλή αποστράγγιση και προσανατολισμό από Βορρά προς Νότο για την καλύτερη ωρίμανση των σταφυλιών. |
Οινοποίηση : | Λευκή οινοποίηση με τη μέθοδο κρυοεκχύλισης στους 12-15°C για 10-20 ώρες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣΣ 201...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |