Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Ελλάδα
Παγκόσμιος αμπελώνας
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA TOUR DΕ L EVEQUE PETALE DE ROSE 2018 ΡΟΖΕ 1500ML (MAGNUM)
CHATEAU LA TOUR DE L EVEQUE
ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΝΟΤΙΑ
  • ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA TOUR DΕ L EVEQUE PETALE DE ROSE 2018 ΡΟΖΕ 1500ML (MAGNUM)
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LA TOUR DΕ L EVEQUE PETALE DE ROSE 2018 ΡΟΖΕ 1500ML (MAGNUM)
(142008561)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το ροζέ Petale de Rose (ροδοπέταλο) είναι το ροζέ με τις υψηλότερες πωλήσεις ροζέ στην Προβηγκία και δεν είναι τυχαίο το γιατί:

Οργανικό κρασί που σημαίνει ότι δε χρησιμοποιεί παρασιτοκτόνα ή χημικά λιπάσματα. Όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι και χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα. Ο πράσινος τρύγος ευνοεί την μικρή παραγωγή με αποτέλεσμα πιο ώριμα, πιο συμπυκνωμένα σταφύλια, άρα και πολύ καλύτερο κρασί.

Σε κάποιες δύσβατες περιοχές των κτημάτων χρησιμοποιούνται ακόμη άλογα για το όργωμα ενώ ανάμεσα στα αμπέλια παραμένουνε διάφορες καλλιέργειες δημητριακών.

Ο τρύγος γίνεται με το χέρι από έμπειρους εργάτες, ακολουθεί διαλογή των ρογών χωρίς αποβοστρύχωση, και άμεσα τα τσαμπιά οδηγούνται σε υδραυλικά πιεστήρια χωρίς να προηγηθεί σπάσιμο των ρογών. Η πίεση μπορεί να χαρακτηριστεί ευγενική με στόχο να επιτευχθεί κρασί ντελικάτο και με αρώματα απο την "καρδιά" των ρογών. Φυσικά η ζύμωση επιτυγχάνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία.

Για την παραγωγή του Petale de Rose χρησιμοποιούνται μόνο ρόγες πρώτης διαλογής. Στην οινοποίηση διακρίνουμε τη μηλογαλακτική ζύμωση και ο στόχος είναι να χρησιμοποιούνται 100% φυσικές ζύμες σε όλη τη διάρκεια της ζύμωσης.

Ένα πολύ κομψό και ιδιαίτερο ροζέ που χαρακτηρίζεται από το πολύ αχνό ροδαλό του χρώμα, αλλά και από το περίπλοκο χαρμάνι του, που περιλαμβάνει τις ποικιλίες Grenache Rouge, Cinsault, Syrah και Mourvedre, καθώς και Cabernet Sauvignon και τις λευκές Rolle, Semillon και Ugni Blanc.

To chateau La Tour de L' Eveque έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή στο ροζέ, χάρι σε αυτό το εξαιρετικό χαρμάνι, όσο και της ειδικής οινοποίησης που γίνεται στα ίδια πιεστήρια που χρησιμοποιούνται για τους αφρώδεις οίνους, με χαμηλές πιέσεις, δίνοντας πολύ ευγενικό και διακριτικό χρώμα και άρωμα.

Συνοδεύει άσπρες σάλτσες, ψάρια, καπνιστό σολωμό, σουφλέ, πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12° C.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το χρώμα είναι φυσικά ροζέ, ανοιχτόχρωμο, με ίχνη από ασημί ανταύγιες. Στη μύτη διακρίνουμε αρώματα τριαντάφυλλου, ώριμων φραουλών, αρώματα νεκταρινιών, ανθικά αρώματα όπως παιόνιες, άνθη πορτοκαλιών, άνιθο, γλυκόριζα με ίχνη καπνού. Στο στόμα είναι ξηρό με βελούδινη αίσθηση, μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Τα αρώματα που εντοπίζουμε στη μύτη είναι έντονα, γλυκόριζα, ροζ πιπεριά όμορφα αναμεμειγμένα με τα αρώματα ώριμων φραουλών και ροδάκινων. Τελείωμα μακρύ, με ευγενική νότα βαλσαμικού προσφέροντας μία ελαφριά αίσθηση τανινών. 
Ποικιλίες : 47% cinsault, 29% Grenache, 11% Syrah, 4% Mourvedre, 4% Ugni blanc, 2% Rolle, 2% Semillon και 1% Cabernet sauvignon. 
Γλυκύτητα : Ξηρό 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 10-12° C 
Τύπος κρασιού : AOP Cotes de Provence 
% αλκοόλ : 13.5% 
Συνοδεύει : άσπρες σάλτσες, ψάρια, καπνιστό σολωμό, σουφλέ, πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ 
Μέγεθος φιάλης : 750ml 
Περιοχή : Γαλλία 
Αμπελώνες : Οι αμπελώνες έχουνε μέση ηλικία τα 25 έτη. 
Οινοποίηση :

Ο τρύγος γίνεται με το χέρι από έμπειρους εργάτες, γίνεται διαλογή των ρογών, δε γίνεται αποβοστρύχωση, και άμεσα τα τσαμπιά οδηγούνται σε υδραυλικά πιεστήρια χωρίς να προηγηθεί σπάσιμο των ρογών. Η πίεση μπορεί να χαρακτηριστεί ευγενική με στόχο να επιτευχθεί κρασί ντελικά και με αρώματα απο την καρδιά των ρογών. Φυσικά η ζύμωση επιτυγχάνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη χαμηλή θερμοκρασία. Διατηρείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι την εμφιάλωση. 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση