ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2011 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142010630

Παράδοση σε 2-3 μέρες
582.20 €
Ελάχιστη 30 ημερών 582.20€
Προτεινόμενη λιανική 582.20 €
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2011 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142010630
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ο κυρίαρχος των Sauternes! Το ένα και μοναδικό chateau χαρακτηρισμένο ως 1ης ταξινόμησης Superior. Περισσότεροι από τέσσερις αιώνες ιστορίας κρύβονται πίσω από το όνομα Chateau d'Yquem Lur-Saluces που υπάρχει στην ετικέτα. Ποιότητα αλλά και τιμή πολλαπλάσια από οποιοδήποτε άλλο chateau που παράγει sauternes. Μυστήριο επιτυχίας για ένα θαύμα συνδυασμού της φύσης, του πάθους της οικογένειας που κατέχει τον πύργο για 12 γενεές, της περιοχής, του μύκητα για την μετατροπή της αποσύνθεσης σε χρυσό!
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ


Ποικιλίες : | Sauvignon Blanc , Semillon , Muscadelle |
Γλυκύτητα : | Γλυκός |
% αλκοόλ : | 14 |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Το d'Yquem διακρίνεται για την πολυετή παλαίωση. Ανετα μπορεί να διατηρηθεί για 20-30-50 ακόμη και 100 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Sauternes |
Αμπελώνες : | Η συνολική έκταση του κτήματος είναι 188 εκτάρια, τα 113 είναι αμπελώνες και κάθε χρόνο μόνο τα 100 εκτάρια καλλιεργούνται και συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. Δύο εκτάρια από τα πολύ παλιά κλήματα κάθε χρόνο ξεριζώνονται και εν συνεχεία η γη παραμένει για ένα χρόνο σε αγρανάπαυση. Αυτά τα νέα κλήματα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον πέντε ετών ώστε να συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. |
Οινοποίηση : | Η ίδια διαδικασία στο d'Yquem ακολουθείται για αιώνες. Στις καλές χρονιές το προσωπικό αυξάνεται κατά 140 διαλογείς οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερες ομάδες. Οι διαλογείς χτενίζουν όλη την περιοχή για να μαζέψουν μόνο τις ρόγες που έχουν προσβληθεί από το Botrytis cinerea και έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση. Botrytis cinerea συμπεριφέρεται διαφορετικά ανά περιοχή, ανά κλήμα επομένω χρειάζονται κατά μέσο όρο 6-7 διαλογές για τη συγκέντρωση της σοδειάς. Υπάρχουν όμως και χρονιές όπου η διαλογή αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο να χρειαστούν ακόμη και 10 διαλογές και είναι και πιθανόν η συγκεκριμένη σοδειά να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ονόματος d'Yquem! Εν συνεχεία οι ρόγες οδηγούνται σε πνευματικά πιεστήρια και πιέζονται για τρεις με τέσσερις φορές. Η πρώτη πίεση οδηγεί στο 75% του συνολικού χυμού με 19ο αλκοολικούς βαθμούς. Σε αντίθεση με τα λευκά κρασιά οι υπόλοιπες πιέσεις έχουν υψηλότερο αλκοολικό βαθμό και ποιότητα! Η δεύτερη πίεση οδηγεί στο 15% του συνόλου με 21 αλκοολικούς βαθμούς και η τρίτη φτάνει και 25ο αλκοόλ. Η ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια (100% νέα κάθε έτος) και το τελικό αποτέλεσμα είναι 13,5ο αλκοόλ και 125γρ/λίτρο περιεκτικότητα ζάχαρης σε διάρκεια από 2-6 εβδομάδες. Πάντα η ζύμωση σταματάει φυσικά. Η ωρίμανση διαρκεί 3 έτη! Ιδιαίτερα μακρύ διάστημα στο οποίο γίνονται 15 μεταγγίσεις και κάθε δύο εβδομάδες τα βαρέλια γεμίζονται μέχρι επάνω εξαιτίας της εξάτμισης. Η εμφιάλωση λαμβάνει χώρα την τέταρτη άνοιξη από τη χρονιά της σοδειάς με φελούς μήκους 54 χιλιοστών! |
Φελλός : | Φελοί μήκους 54 χιλιοστών |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SU...
Περισσότερα -
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ EVERFIT TFK SLIM MAG MAGNETIC
Περισσότερα -
ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ JACK & JONES JJEBRADLEY OLLIE ΚΑΡΟ ...
Περισσότερα -
ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ TEPPANYAKI NEDIS FCTE110EBK90
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-EXCITE 10 ΜΑΥΡΟ/ΚΟΚΚΙΝΟ
Περισσότερα -
AFTER SHAVE BALM THE BARB'XPERT PROVOST 0583 ...
Περισσότερα -
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ RIO ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ...
Περισσότερα -
ΘΗΚΗ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ RAYEN 34 X 16 X...
Περισσότερα -
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ MADE BY JK COMIC HA...
Περισσότερα -
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΣΤΑΦΥΛΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕΘΕΞΙΣ ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |