Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Ελλάδα
Sauternes
Παγκόσμιος αμπελώνας
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D\'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
CHATEAU D YQUEM
ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ-SAUTERNES PREMIER CRU SUPERIEUR
  • ΚΡΑΣΙ CHATEAU D\'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ CHATEAU D\'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ CHATEAU D\'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
  • ΚΡΑΣΙ CHATEAU D\'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ CHATEAU D'YQUEM 1ER GRAND CRU CLASSE SUPERIEUR 2002 ΛΕΥΚΟ 750 ML
(142000376)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γράψει κάποιος για το Yquem και να μην έχουν γραφτεί από άλλους, αλλού. Το ένα και μοναδικό Chateau στο Bordeaux, που στην κατάταξη του 1855, θεωρήθηκε πως αν ήταν απλά πρώτο μάλλον θα αδικείτο και έτσι του δόθηκε μια ξεχωριστή υπερ-κατηγορία, το 1er Grand Cru Classe Superieur.
Μπορείτε να καταλάβετε την υπεροχή του Yquem μόνο με μια επίσκεψη στην περιοχή το Chateau αυτό στέκει μόνο του, στο υψηλότερο σημείο του λόφου, κοιτάζοντας από κάτω τους ...υποτελείς του.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Ποικιλίες : Sauvignon Blanc , Semillon , Muscadelle 
Γλυκύτητα : Γλυκός 
% αλκοόλ : 14% 
Συνοδεύει : Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. 
Φύλαξη - Παλαίωση : Το d'Yquem διακρίνεται για την πολυετή παλαίωση. Ανετα μπορεί να διατηρηθεί για 20-30-50 ακόμη και 100 χρόνια 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Περιοχή : Sauternes & Barsac , Bordeaux 
Αμπελώνες : Η συνολική έκταση του κτήματος είναι 188 εκτάρια, τα 113 είναι αμπελώνες και κάθε χρόνο μόνο τα 100 εκτάρια καλλιεργούνται και συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. Δύο εκτάρια από τα πολύ παλιά κλήματα κάθε χρόνο ξεριζώνονται και εν συνεχεία η γη παραμένει για ένα χρόνο σε αγρανάπαυση. Αυτά τα νέα κλήματα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον πέντε ετών ώστε να συμμετέχουν στην παραγωγή του d'Yquem. 
Οινοποίηση : Η ίδια διαδικασία στο d'Yquem ακολουθείται για αιώνες. Στις καλές χρονιές το προσωπικό αυξάνεται κατά 140 διαλογείς οι οποίοι χωρίζονται σε τέσσερες ομάδες. Οι διαλογείς χτενίζουν όλη την περιοχή για να μαζέψουν μόνο τις ρόγες που έχουν προσβληθεί από το Botrytis cinerea και έχουν τη μέγιστη συγκέντρωση. Botrytis cinerea συμπεριφέρεται διαφορετικά ανά περιοχή, ανά κλήμα επομένω χρειάζονται κατά μέσο όρο 6-7 διαλογές για τη συγκέντρωση της σοδειάς. Υπάρχουν όμως και χρονιές όπου η διαλογή αρχίζει τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το Δεκέμβριο να χρειαστούν ακόμη και 10 διαλογές και είναι και πιθανόν η συγκεκριμένη σοδειά να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ονόματος d'Yquem! Εν συνεχεία οι ρόγες οδηγούνται σε πνευματικά πιεστήρια και πιέζονται για τρεις με τέσσερις φορές. Η πρώτη πίεση οδηγεί στο 75% του συνολικού χυμού με 19ο αλκοολικούς βαθμούς. Σε αντίθεση με τα λευκά κρασιά οι υπόλοιπες πιέσεις έχουν υψηλότερο αλκοολικό βαθμό και ποιότητα! Η δεύτερη πίεση οδηγεί στο 15% του συνόλου με 21 αλκοολικούς βαθμούς και η τρίτη φτάνει και 25ο αλκοόλ. Η ζύμωση γίνεται σε δρύινα βαρέλια (100% νέα κάθε έτος) και το τελικό αποτέλεσμα είναι 13,5ο αλκοόλ και 125γρ/λίτρο περιεκτικότητα ζάχαρης σε διάρκεια από 2-6 εβδομάδες. Πάντα η ζύμωση σταματάει φυσικά. Η ωρίμανση διαρκεί 3 έτη! Ιδιαίτερα μακρύ διάστημα στο οποίο γίνονται 15 μεταγγίσεις και κάθε δύο εβδομάδες τα βαρέλια γεμίζονται μέχρι επάνω εξαιτίας της εξάτμισης. Η εμφιάλωση λαμβάνει χώρα την τέταρτη άνοιξη από τη χρονιά της σοδειάς με φελούς μήκους 54 χιλιοστών! 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση