Ποικιλίες |
100% Semillon |
Γλυκύτητα |
Γλυκός |
% αλκοόλ |
14% |
Συνοδεύει |
Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Σοδειά |
2007 |
Περιοχή |
Sauternes |
Αμπελώνες |
Έκταση 30 εκταρίων, με έδαφος σιδηρούχο, αργιλώδες και υπέδαφος ασβεστολίθου. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 35 έτη και η πυκνότητα φύτευσης είναι 6.600 κλήματα ανά εκτάριο. Μέση παραγωγή για την πρώτη ετικέτα μόλις 7 εκατόλιτρα ανά εκτάριο! |
Οινοποίηση |
Η σοδειά συγκεντρώνεται φυσικά με το χέρι σε αρκετές προσπάθειες (3-7 διαλογές τη σοδειά). Μόνο οι ρόγες που έχουν προσβληθεί από το Botryis cinerea συγκεντρώνονται. Ακολουθεί οριζόντια πίεση και η ζύμωση γίνεται σε μικρά δρύινα βαρέλια (40% νέα κάθε έτος). Η ωρίμανση διαρκεί 20-24 μήνες σε δρύινα βαρέλια πριν την εμφιάλωση. |