ΚΡΑΣΙ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2017 ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ ΡΟΖΕ 750 ML 142003194

Παράδοση σε 24 ώρες

Λαμπερό ροδί, σχεδόν βυσσινί με κυανές αποχρώσεις. Έντονα και καθαρά αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Πολύ γεμάτο στόμα με ωραία αίσθηση οξύτητας και τανινών. Γευστικό με μεγάλη διάρκεια.
..ένα παλιό αγρόκτημα και πολλά αμπέλια γύρω του, μαρτυρούν μία ιστορία και μία παράδοση χρόνων, που κανείς στην οικογένεια δεν θυμάται, πότε φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι, και πάνω από όλα αυτά, η περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου η αμπελλοκαλιεργεια συνεχίζεται χωρίς διακοπή για 3.500χρόνια.
Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη νέα του, άκρως δυναμική εποχή του. Σε έναν τόπο, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως Ονομασίας Προέλευσης για την σημαντικότερη ίσως Ελληνική ερυθρή ποικιλία το ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ το Κτήμα Παλυβού έχει στην ιδιοκτησία του έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες στη ζώνη της ΝΕΜΕΑΣ. Πάνω από 300 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγω με Αγιωργήτικο αλλά και με Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah, έχουν να προσφέρουν απλόχερα οίνους με ονομασία ποιότητας.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Λαμπερό ροδί, σχεδόν βυσσινί με κυανές αποχρώσεις. Έντονα και καθαρά αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Πολύ γεμάτο στόμα με ωραία αίσθηση οξύτητας και τανινών. Γευστικό με μεγάλη διάρκεια. |
Ποικιλίες : | Αγιωργίτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Τοπικός Κορινθιακός Ροζε Ξηρός Οίνος |
Συνοδεύει : | Με ψάρι, λευκό κρέας και κρέας μαγειρεμένο με πολλά καρυκεύματα. Με πιάτα αλλαντικών και μαγειρευτά λαχανικά. Τυρί: Λευκά ημίσκληρα |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Απολαύστε το στους 8-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Περιοχή : | Αρχαία Νεμέα |
Παραγωγός : | Κτήμα Παλυβού |
Αμπελώνες : | Ιδιόκτητος, θέση Κοκκινίτσα 3στρμ. Βαρκό 3στρμ. Γκιούγκιζα 10στρμ |
Οινοποίηση : | Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο. Παραμονή σταφυλιών στο ψυγείο για 12ώρες, αποραγισμός και κρυοεκχύλιση για 14 ώρες. Πίεση στέμφυλων έως 1,4bar. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2017 ΚΤΗΜΑ ΠΑΛ...
Περισσότερα -
ΚΑΠΕΛΟ JOCKEY CAMEL ACTIVE 406060-9C06-05 ΑΝΟ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |