ΚΡΑΣΙ BODEGAS ALEJANDRO FERNANTEZ PESQUERA CRIANZA 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142010721
Εξαντλημένο
Σε μια συνάντηση παραγωγών μιας συγκεκριμένης ονομασίας προέλευσης, εκτός Ελλάδας-για να μην έχουμε παρεξηγήσεις- έπιασαν κουβέντα για το θέμα των τιμών.
Κάποια στιγμή, σηκώνεται ένας από τους συμμετέχοντες και λέει: «Πρώτα κάντε για την περιοχή μας ότι έκανε ο Fernandez για την Ribera del Duero και μετά βάλτε το κρασί σας στην τιμή του Pesquera Crianza»!
Ένα τυπικότατο Tempranillo της περιοχής, με την αιχμή που του δίνει η κιμωλία του εδάφους και την αρωματική ένταση που χαρίζει το κλίμα.
Η σχέση ποιότητας-τιμής απλά κορυφαία, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι είναι θησαυρός που μπορεί να παλαιώσει άνετα για παραπάνω από δέκα χρόνια.
| Ποικιλίες : | Tempranillo |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
| % αλκοόλ : | 14% |
| Συνοδεύει : | Ψητά, πουλερικά, μοσχάρι σιγοβρασμένο καθώς ημιώριμα αγελαδινά και κατσικίσια τυριά. |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 10 χρόνια και πάνω |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17-18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
| Παραγωγός : | Bodegas Alejandro Fernantez |
| Περιοχή : | Ribera del Duero |
| Αμπελώνες : | Ο Alejandro Fernandez είναι ο ζωντανός μύθος του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Πάντα είχε ως όνειρο την απόκτηση δικού του οινοποιείου. Τελικώς το απέκτησε το 1972 όπου με τη βοήθεια ενός πιεστηρίου του 16ο αιώνα ξεκίνησε την παραγωγή. Χρειάστηκαν περίπου 10 έτη ώστε το οινοποιείο να αποκτήσει τη μορφή που έχει και σήμερα, με το πιεστήριο του 16ου αιώνα να διατηρεί θέση συλλεκτική. Ήταν η εποχή όπου άλλοι ξερίζωναν τα αμπέλια για να καλλιεργούν άλλα φυτά όπως παντζάρια και τον χαρακτήριζαν ώς ο τρελός του χωριού. Σήμερα κατέχει 200 εκτάρια αμπελώνων που προμηθεύουν το οινοποιείο για την παραγωγή. Αλλοι αμπελώνες βρίσκονται σε δύσβατες ταράτσες λόφων και άλλοι σε υψόμετρο ακόμη και 1000 μέτρων. Σε όλους τους αμπελώνες καλλιεργούνται tempranillo τη "βασίλισσα των ρογών" και η ποικιλία στην οποία ο Alejandro είναι μάστερ! |
| Οινοποίηση : | Σε όλα τα κρασιά Pesquera πρώτα απομονώνονται οι ρόγες από το μίσχο και μετά ακολουθεί η διαδικασία maceration για 2-3 εβδομάδες. Οι ρόγες εν συνεχεία πιέζονται και χωρίς φιλτράρισμα οδηγούνται σε βαρέλια για την ωρίμανση. Η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες σε νέα αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και εν συνεχεία για 6 μήνες στα μπουκάλια πριν την διάθεση στην αγορά. |
| Ετικέτα : | Pesquera Crianza |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BODEGAS ALEJANDRO FERNANTEZ PESQUERA CR...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MEURSAULT CHARMES A.C. 1ER CRU JOSEPH D...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BOUGROS CHABLIS GRAND CRU 2021 ΛΕΥΚΟ 75...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ 2014 ΛΕΥΚΟ 750 M...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ DIO FILI PINOT NOIR 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ LEFKOS ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ-ΒΙΔΙΑΝΟ MALIHIN 2023 Λ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAUNEUF DU PAPE CUVEE RESERVEE ROUG...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ OREMUS TOKAJI DRY FURMINT MANDOLAS 2015...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ 20...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ARMYRA (ΑΡΜΥΡΑ) CHARDONNAY 2014 ΛΕΥΚΟ (...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



